Ziraat Bankası, 24 farklı ülkeden 60 finans kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilen sendikasyon kredisi işlemini yüzde 100 oranında yeniledi. Bankadan yapılan açıklamaya göre, bu işlem iki dilim halinde yapılandırılarak toplamda 849 milyon dolar ve 767 milyon euro tutarında kaynak sağlandı. Kredi, sürdürülebilirlik odaklı olarak oluşturuldu ve performans kriterleri, yeşil varlık oranını artıran finansal faaliyetler ile sürdürülebilir tarımın desteklenmesi üzerine belirlendi.
Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, küresel piyasalarda artan jeopolitik gerilimler ve yüksek volatilitenin etkili olduğu bir dönemde böyle bir kaynağın temin edilmesinin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Çakar, bankanın sağlam bilançosu, geniş muhabir ağı ve uzun yıllara dayanan iş ilişkilerinin bu başarıda etkili faktörler olduğunu ifade etti. Ayrıca, sendikasyon kredisine olan talebin arttığını ve maliyetlerin geçen yıla kıyasla daha rekabetçi seviyelere çekildiğini belirtti; aynı zamanda yeni uluslararası bankaların da bu işlemde yer almasının, bankanın küresel itibarını güçlendirdiğine dikkat çekti.
Yeni sağlanan kaynağın, dış ticaret finansmanının yanı sıra sürdürülebilir tarım ve yeşil dönüşüm hedeflerine de önemli katkılarda bulunması bekleniyor. Ziraat Bankası, gelecekte uluslararası piyasalardaki etkinliğini artırarak kaynak çeşitliliğini sağlamayı ve reel sektör ile tarımsal üretime desteğini sürdürmeyi hedefliyor.