Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İçişleri Bakanlığı tarafından alınan görevden uzaklaştırma kararının süresinin iki ay daha uzatılmasına sert bir şekilde tepki gösterdi. Balıkesir’de düzenlenen CHP Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması’na katılan Karalar, “Görevden uzaklaştırılmamız tutukluluğumuza bağlıydı. Ancak tutukluluğum sona erdiği halde, normal şartlarda görevime dönmem gerekirken bu kararın uzatılmasını hiç anlayamıyorum.” dedi.
Karalar, İçişleri Bakanlığı’ndan kendisine iletilen tebligatı henüz görmediğini belirterek, “Bu, Zeydan Karalar’ı cezalandırmak değil, Adana’yı cezalandırmak anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı. Adana’da önemli projelerin ve taahhütlerin yürütüldüğünü vurgulayan Karalar, “600 bine yakın vatandaşın oyunu aldım. Bu durumu endişeyle izliyoruz. Sürekli ‘millet iradesi önemlidir’ diyen siyasi otoritenin bu uygulaması, o iradenin önemini sorgulatıyor.” şeklinde konuştu.
Karalar, Adana’nın geleceği için yürütülen bu önemli çalışmalara devam edilmesi gerektiğini belirterek, kararın iptal edilmesi çağrısında bulundu.