İGA CEO’su Selahattin Bilgen: Jet Yakıtı Fiyatları Havacılık Sektörünü Zorluyor

İstanbul Havalimanı’nın CEO’su Selahattin Bilgen, jet yakıtı fiyatlarının havacılık sektöründe ciddi zorluklar yarattığını ifade ederek, “Fiyatların neredeyse iki katına çıktığı bir dönemdeyiz. Bu durum, havayolu şirketlerinin maliyetlerini artıracak ve dolayısıyla bilet fiyatlarına da yansıyacaktır.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde JETEX ile iş birliğiyle hayata geçirilen JETEX-İGA Genel Havacılık Terminali’nin açılışında konuşan Bilgen, bu terminalin, hem genel havacılık hem de ticari uçuşlar için geniş bir hizmet yelpazesi sunacağını belirtti. “Günlük 140-150 yolcu bekliyoruz. İstanbul Havalimanı artık uluslararası havacılığın merkezlerinden biri haline geldi. 1,4 milyon metrekarelik büyüklüğüyle dünyanın en büyük terminali ile uzun süredir hizmet veriyoruz. Farklı yolcu segmentlerine hitap edebilmek, havacılıktaki imajımız açısından büyük önem taşıyor. Bu terminal, aynı zamanda bizim için bir prestij projesi.” şeklinde konuştu.

Bilgen, jet yakıtı fiyatlarındaki artışın sektördeki zorlukları artırdığını yineleyerek, “Havacılık sektöründe yaşanan daralma, tedarik ve fiyat artışlarının yanı sıra seyahat eğilimlerindeki azalmadan kaynaklanıyor. Ancak İstanbul Havalimanı olarak, havacılık pazarında rakiplerimizden daha olumlu bir konumda olduğumuzu söyleyebilirim. Hava sahasının kapalı olduğu durumlarda, İstanbul güvenli bir geçiş noktası olmaya devam ediyor. Yine de sektörün önde gelen oyuncularından biri olarak, bu daralmanın etkilerini de hissediyoruz. Eğer fiyatlar yüksek kalırsa, genel olarak uçuş ve yolcu sayılarında bir azalma bekleyebiliriz. Nisan ayı havayolları için oldukça zorlayıcı bir dönem oldu.” ifadelerini kullandı.

JETEX CEO’su Adel Mardini ise, İstanbul ile sınırlı kalmayacaklarını ve ağlarını Bodrum ve Antalya gibi farklı destinasyonlarla genişleteceklerini bildirdi. Mardini, “Şirketimiz, dünya genelinde 44’ten fazla havalimanıyla işbirliği yapıyor. İstanbul’daki bu ilk lokasyonumuzdan sonra, Bodrum ve Antalya gibi diğer bölgelere de yayılmayı planlıyoruz. Özel havacılık deneyimimizi İstanbul İGA’dan başlayarak ticari havayollarına taşımayı hedefliyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir