Yer altından toprak fışkırdı

Güroymak’ta Nemrut Kalderası’nın arka tarafında halk arasında “Budaklı Kaplıcası” olarak bilinen bölgede meydana gelen toprak fışkırmasını değerlendiren Dr. Cihan Önen, bölgede daha önce gaz çıkışı gözlemlediklerini ve bu konuda uyarılarda bulunduklarını belirtti.

İHA’nın haberine göre Önen, “Açık hava kaplıcalarında zehirli gaz ölçümleri gerçekleştirdik. Ancak bu denli büyük bir hareketliliğe ilk kez tanık oluyoruz. Bu olay, gaz çıkışından mı yoksa farklı bir yeraltı aktivitesinden mi kaynaklanıyor, ilk etapta belirleyemedik. Jeotermal araştırmalar yapan bilim insanları ile yetkililer tarafından durum izlenebilir” dedi.

Dr. Cihan Önen; doğa yürüyüşçüleri, avcılar, balıkçılar ve bölgede mandacılıkla uğraşanların bu tür olaylarla karşılaşma ihtimalinin daha yüksek olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:
“Olay yerinden uzaklaşılmalı ve yetkililere haber verilmelidir. Ayrıca, bu durumun her ne kadar doğal bir süreç olabileceği düşünülse de sık tekrarlanması durumunda bölge incelenebilir. Jeotermal bilimciler incelemesi sonucunda konu daha da açıklığa kavuşacaktır. Bu tür olayların hem çevre hem de insan sağlığı üzerindeki etkilerinin daha iyi anlaşılması ve gerekli önlemlerin alınması için konu yetkililer tarafından araştırılmayı bekliyor.”

(İHA)

Related Posts

“İBB’nin 59 aracı AKP İl Başkanlığı’na tahsis edildi” iddiası için CHP suç duyurusunda bulunmuştu: Bakanlık “Suç unsuru yok” dedi

“İBB’nin 59 aracı AKP İl Başkanlığı’na tahsis edildi” iddiası için CHP suç duyurusunda bulunmuştu: Bakanlık “Suç unsuru yok” dedi

Saray’da Erdoğan-DEM Parti heyeti zirvesi: Görüşme 1 saat sürdü

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti ile Saray’da bir araya geldi. 1 saat süren görüşmenin ana gündem başlığı “Terörsüz Türkiye” sürecinin kritik aşaması olan “örgütün silah bırakması” oldu.

Eski Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, CHP’den istifa etti! Gerekçe: ‘Partideki sorunlar’

CHP’de uzun yıllar önemli görevlerde bulunan emekli büyükelçi ve dış ilişkilerden sorumlu eski genel başkan yardımcısı Murat Özçelik, partisinden istifa etti. Özçelik, konuya ilişkin açıklamasında, partinin hem iç işleyişine hem de ülke sorunlarına yaklaşımına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

FBI’ın Epstein soruşturması ABD basınında: Yeni inceleme kararı

Kamuoyunda “Epstein dosyaları” olarak bilinen belgelere yönelik yürüttüğü incelemeyi tamamlayan ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ünlü isimlerden oluşan “müşteri listesinin” tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığı sonucuna vardı. İnceleme sırasında, halihazırda suçlama yöneltilmeyen kimseye soruşturma başlatılması için de kanıt tespit edilmediği belirtildi.

CHP’li Ali Mahir Başarır: ’12 evladımız niye şehit oldu, ihmal var mı açıklanmalı’

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde arama-tarama faaliyetleri sırasında askerlerin metan gazından etkilenerek şehit olmasıyla ilgili “Neden önce insansız sistemler kullanılmadı? Burada bir zafiyet, ihmal var mı açıklanmalı. Türkiye bir hukuk devletiyse sorumlular cezalandırılmalı” dedi.

Gazzelileri ‘yeniden yerleştirme’ planı basına sızdı

ABD merkezli danışmanlık firması Boston Consulting Group’un (BCG), yüzlerce Filistinlinin öldürüldüğü İsrail-ABD güdümlü Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF) girişimini geliştirmek için milyonlarca dolarlık sözleşme imzaladığı ve Gazze’deki Filistinlileri “yeniden yerleştirme” planını modellediği ortaya çıktı.