İstanbul’da ‘Yenidoğan Çetesi’ Soruşturması Devam Ediyor
İstanbul’da “Yenidoğan Çetesi” soruşturması kapsamında Cumhuriyet savcısı Yavuz Engin’in ölümle tehdit edilmesiyle ilgili dava Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Tutuklu 6 sanık ve bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları duruşmada hazır bulundular.
Duruşmada, tutuklu sanıklardan Mustafa Kemal Zengin’in savunmasında dosyanın mağduru olduğunu ve diğer sanıkları tanıdığını belirterek, olayın arkasında “Yenidoğan Çetesi” adlı bir çete olduğunu söyledi. Zengin, savcı Engin’in yanlış bir şekilde suçlandığını iddia ederek, savcının odasına giderek gerçekleri anlattığını belirtti.
- Müşteki savcı Yavuz Engin’in katıldığı duruşmada, kimlik tespitleri tamamlandıktan sonra sanıkların savunmaları alındı.
Zengin’in ifadesine göre, kendisi ve arkadaşı Yavuz Çelik dosya ile ilgili bir avukata ihtiyaçları olduğunda savcının yakın arkadaşı olan Aylin Arslantatar ile iletişime geçtiler. Ancak, Arslantatar’ın dosyaya baktığı takdirde etik olmayacağını belirttiğini ve olayın çete ile bağlantılı olduğunu öne sürdüğünü aktardı.
Zengin, dosya ile ilgili yaşananları savcı Engin’e anlatmak üzere Aylin Arslantatar ile birlikte savcının odasına gittiğini belirtti. Ancak, odada yaşanan konuşmaların yanlış anlaşıldığını savunan Zengin, duruşmanın devam ettiğini ifade etti.
“Devlet Kumpas Kurmaz” – Savcı Engin
Zengin’in iddialarına savcı Engin, “Devlet kumpas kurmaz.” şeklinde yanıt verdi. Zengin, tutuklanması sonrasında medyada yapılan haberlerde yalnız bırakıldığını ve çetenin lideri olarak lanse edildiğini belirtti.
Zengin, çevresinde kendisine “MİT, müsteşar” denildiğini ancak kendisinin böyle tanımlamadığını ve iftiralarla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Savcıya ve diğer kişilere kendisine “müsteşar” diye hitap edilmesinin doğru olmadığını belirtti.
Zengin, duruşmanın sanıkların savunmalarının alınması ile devam ettiğini söyledi.