Vatikan’da gözler yeni papa adaylarına çevrildi

Katolik Kilisesi, Yeni Papa için Heyecanla Bekliyor!

Katoliklerin manevi lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olan Papa Franciscus’un ardından, yeni papanın kim olacağı merak konusu haline geldi.

267. Papa’nın seçileceği Konklav tarihi için 80 yaşın altında olan 133 kardinalin Sistine Şapeli’nde bir araya gelmesi bekleniyor.

1,4 milyar mensubu olan Katolik Kilisesi’nin yeni liderini belirleme anketlerinde en güçlü adaylar arasında İtalyan Kardinal Parolin bulunuyor.

Vatikan Devlet Sekreteri olan 70 yaşındaki Parolin, Kilise’nin dış ilişkilerinde deneyimli ve ılımlı bir isim olarak öne çıkıyor.

Filipinli Kardinal Tagle ise sosyal adalete olan bağlılığı ile dikkat çekiyor ve seçilmesi halinde ilk Asyalı papa olacak.

Orta Doğu’daki en üst düzey Katolik din adamı olan Kudüs Latin Patriği İtalyan Kardinal Pizzaballa da genç yaşına rağmen papalık için muhtemel adaylar arasında yer alıyor.

Yeni papanın kim olacağı heyecanla beklenirken, Katolik Kilisesi’nin geleceği için umut dolu bir süreç başlamış durumda.

Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Related Posts

Aydilge davasında ‘bağış’ uzlaşısı

Şarkıcı Aydilge, sosyal medya hesabından hakaret içerikli paylaşım yaptığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu Zeynep T. ile ‘Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’ne 25 bin lira bağış yapması karşılığında uzlaştı.

Ünlü maden suları acilen marketlerden toplatılıyor

Bakteriyel kontaminasyon şüphesiyle Almanya’da piyasada bulunan ünlü maden suyu markalarının bazı partileri acil olarak geri çağrıldı. Tüketicilere “sakın içmeyin” uyarısı yapıldı.

Küçükçekmece’de silahlı saldırı: 22 yaşındaki genç ağır yaralandı

İstanbul Küçükçekmece’de motosikletli şüphelilerin düzenlediği silahlı saldırıda, 22 yaşındaki bir genç ağır yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

“İBB’nin 59 aracı AKP İl Başkanlığı’na tahsis edildi” iddiası için CHP suç duyurusunda bulunmuştu: Bakanlık “Suç unsuru yok” dedi

“İBB’nin 59 aracı AKP İl Başkanlığı’na tahsis edildi” iddiası için CHP suç duyurusunda bulunmuştu: Bakanlık “Suç unsuru yok” dedi

Saray’da Erdoğan-DEM Parti heyeti zirvesi: Görüşme 1 saat sürdü

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti ile Saray’da bir araya geldi. 1 saat süren görüşmenin ana gündem başlığı “Terörsüz Türkiye” sürecinin kritik aşaması olan “örgütün silah bırakması” oldu.

Eski Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, CHP’den istifa etti! Gerekçe: ‘Partideki sorunlar’

CHP’de uzun yıllar önemli görevlerde bulunan emekli büyükelçi ve dış ilişkilerden sorumlu eski genel başkan yardımcısı Murat Özçelik, partisinden istifa etti. Özçelik, konuya ilişkin açıklamasında, partinin hem iç işleyişine hem de ülke sorunlarına yaklaşımına yönelik sert eleştirilerde bulundu.