Trump, orman yangınlarının yaşandığı Los Angeles’ın “bombayla vurulmuş gibi” olduğunu söyledi

Trump: Los Angeles, Orman Yangınları Nedeniyle “Bombayla Vurulmuş Gibi”

ABD Başkanı Donald Trump, orman yangınlarının devam ettiği California eyaletinin Los Angeles kentine yaptığı ziyaret sırasında, kentin yangınlar nedeniyle “bombayla vurulmuş gibi” göründüğünü ifade etti.

CBS News’in aktardığı habere göre, Trump, başkanlık görevini devralmasından sonra yurt içindeki ilk ziyaretlerinden birini Los Angeles’taki orman yangınlarının sürdüğü bölgeye gerçekleştirdi.

Trump’ı Los Angeles’ta karşılayan isim ise, yangınlarla mücadelesini eleştirdiği bilinen California Valisi Gavin Newsom oldu. Trump, burada yaptığı açıklamada, Newsom’un kendisini karşılamasını takdir ettiğini dile getirdi.

Los Angeles’ta zarar gören bölgeleri ziyaret eden Trump, yerel yetkililerle bir araya geldi ve yangınlarla mücadele konusunda yerel yönetimle iş birliği yapacaklarını açıkladı.

Federal hükümetin, yangınlarla mücadelede yerel liderlerin tam desteğinde olduğunu belirten Trump, yangınların neden olduğu hasarın ancak bizzat görüldüğünde anlaşılabileceğini vurguladı ve “Televizyonda çok kötü şeyler gördüm. Bir helikopterle üzerinden uçtuk. Birkaç bölgeye uçtuk ve bu tam bir yıkım” şeklinde konuştu.

8 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Trump, ABD’nin en güzel bölgelerinden birinin yerle bir olduğunu ifade ederek, Los Angeles’taki yangınları tamamen Newsom’un suçu olarak görmüş ve istifa etmesi gerektiğini savunmuştu.

Newsom ise 12 Ocak’ta, Trump’ın göreve geldikten sonra bölgeye federal afet yardımı sağlamayı reddedebileceği endişelerini dile getirmişti. (AA)

Related Posts

Rusya Donetsk’te 2 yerleşim birimini ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde iki yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

Gazze can kaybında son durum!

İsrail, Gazze Şeridi’ne yoğun saldırılarını sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 59 can kaybının kayıtlara geçtiği, 208 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Sözde yardım dağıtımları sırasında 17 …

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğine ziyarette bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” kapsamında Bosna Hersek’te Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ziyarete, çeşitli partilerden milletvekilleri eşlik etti.

Bakan Yerlikaya’dan ‘silah bırakma’ sonrası ilk açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, PKK’lı bir grup teröristin silah bırakmasının ardından açıklamalarda bulundu.

PKK’nın silah bırakmasına AKP’den dikkat çeken yorum

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK’nın silah bırakmasına ilişkin, “Gelinen aşamada ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine ulaşılması için kritik bir eşik geçilmiştir. Bundan sonrasında PKK’nın tüm şubeleri ve illegal yapılarıyla feshi ve silahların yakılması/teslim edilmesi süreci kısa zaman içinde tamamlanmalıdır” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Avustralyalı mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avustralya Dışişleri Bakanı Wong ile görüştü.