Tesla’nın insansı robot projesi Optimus’un başındaki isim şirketten ayrılıyor

Milan Kovac Tesla’dan Ayrıldı: Optimus Projesi Yöneticisi Görevinden Ayrıldı

Tesla’nın Optimus projesinin başındaki isim Milan Kovac, şirketten ayrıldığını duyurdu. Kovac, 2016 yılında Autopilot ekibine mühendis olarak katılmış ve 2022’de Optimus projesinin başına geçmişti. Kişisel X hesabından yaptığı paylaşımda Kovac, ailesine daha yakın olma arzusundan dolayı bu kararı aldığını ve uzun bir süredir evinden uzakta yaşadığını belirtti. Bu açıklama, spekülasyonlara yönelik bir cevap niteliğindeydi.

Kovac, ayrılığının tamamen kişisel sebeplere dayandığını vurgulayarak Elon Musk ve Tesla ekibine olan desteklerinin “sarsılmaz” olduğunu özellikle belirtti. Bu ifadeyle, ayrılığının Musk’ın siyasi söylemleri veya ABD başkanıyla yaşadığı gerginliklerle hiçbir ilgisi olmadığını ima etmiş oldu. Ayrıca, ayrılıktan sonra yapılan açıklamalara rağmen hala bu durumun etkili olduğunu düşünenler de vardı.

Tesla, insansı robot projesi Optimus’u ilk kez 2021 yılında duyurmuş ancak gerçek bir prototipi ancak 2022 yılında sergileyebilmişti. Musk, o dönem Optimus’un saatte 8 kilometre hızla yürüyebileceğini, yaklaşık 20 kiloluk yükleri taşıyabileceğini ve seri üretimle birlikte birim fiyatının 20.000 dolar civarında olacağını söylemişti. Hatta, bu robotun Tesla’yı 25 trilyon dolarlık bir şirket haline getirebileceğini bile iddia etmişti.

Optimus’un şimdiye kadar sergilediği yetenekler arasında yumurta tutmak, yemek yapmak, çamaşır katlamak ve çöp atmak gibi işler bulunuyor. Ancak hala piyasaya çıkış tarihi netleşmemiş durumda. Musk, geçtiğimiz nisan ayında Çin’in nadir toprak mıknatısı ihracatına getirdiği kısıtlamaların üretimi etkilediğini açıklamıştı. Bu durum, robotun yakın zamanda piyasaya sürülmesini zorlaştırıyor.

Bloomberg’in haberine göre, Kovac şirketten hemen ayrılıyor ve görevlerini artık Tesla’nın Autopilot biriminin lideri Ashok Elluswamy devralacak.

Related Posts

Google’dan kodlamaya yeni yaklaşım: Opal ile uygulama geliştirmek artık daha kolay

Google, kullanıcıların metin komutlarıyla mini web uygulamaları oluşturmasına olanak tanıyan yapay zekâ destekli yeni vibe-kodlama aracı Opal’ı test ediyor. Uygulama, görsel iş akışı paneli ve paylaşım özellikleriyle dikkat çekiyor.

Apple, App Store için yeni yaş sınırları getirdi

Apple, uygulama mağazasını her yaş grubu için daha güvenli hale getirmek adına yeni yaş sınırları getirdi. Geliştiricilerin bu yaş sınırına 2026 yılının başına kadar uyması gerekiyor.

Metal takılar ölümcül olabilir: MRI odasında korkunç olay

New York’ta bir adam, boynundaki metal zincir nedeniyle aktif MRI cihazına çekildi ve yaşamını yitirdi. Olay, MRI güvenlik önlemlerinin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

ChatGPT’den günde 2,5 milyar istem: Google’a rakip mi oluyor?

OpenAI, ChatGPT’nin günlük 2,5 milyar istem aldığını açıkladı. Bu sayı, yapay zekânın arama motorlarıyla rekabet edebilecek düzeye ulaştığını gösteriyor.

Dünyada en fazla otomobil üreten ülkeler açıklandı: Kimse bu kadarını beklemiyordu Türkiye bakın kaçıncı sırada

World Population Review tarafından yayımlanan son veriler, 2024 yılında dünyada en çok otomobil üreten ülkeleri gözler önüne serdi. Listenin ilk sırasında, açık ara farkla Çin yer aldı. Çin’in 2024 yılında gerçekleştirdiği 31.281.592 adetlik üretim, listedeki diğer 9 ülkenin toplam üretimini bile geride bırakırken, Türkiye’nin listedeki sıralaması şaşırttı.

Marvel ve G-Shock’tan 60’lara saygı duruşu: Fantastik Dörtlü koleksiyonu geliyor

Casio’nun ikonik saat markası G-Shock, Marvel Studios ile dikkat çeken bir iş birliğine imza attı. Fantastik Dörtlü serisinin yeni filmi Fantastic Four: First Steps için özel olarak tasarlanan sınırlı üretim koleksiyon, hem Marvel hayranlarını hem de …