Son dakika: MİT’ten Suriye’de nokta operasyon

Sözdar Afrin Kod Adlı PKK/YPG Yöneticisi Suriye’de Etkisiz Hale Getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye’de faaliyet gösteren PKK/YPG sözde yöneticilerinden olan Sözdar Afrin kod adlı Şiraz Ömer’i etkisiz hale getirdi. PKK/YPG’nin maliye yapılanması içinde yönetici olarak görev alan Şiraz Ömer, MİT’in hedef listesinde yer alıyordu ve MİT’in istihbari çalışmaları sonucu yeri tespit edilerek adım adım takip edildi.

En uygun zamanda PKK/YPG’li Ömer, Suriye’de Rumeylan-Malikiye yolunda gerçekleştirilen nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

Şiraz Ömer Kimdir?

Şiraz Ömer, örgüte 2012 yılında katılarak örgütün Suriye yönetiminde sözde Rojava Sekretaryasında yer aldı. Irak/Kandil’de faaliyet göstermesinin ardından Suriye’ye geçiş yaptı ve Ayn El Arap, Haseke ve Malikiye bölgelerinde sözde sorumlu seviyede faaliyet gösterdi. Ayrıca örgütün maliye yapılanması içinde yönetici olarak görev alan Şiraz Ömer, bir dönem PKK/YPJ’nin sözcülüğünü de yapmıştı.

Related Posts

Miting biter bitmez hedef aldı! AKP’li Ömer Çelik’ten, Özgür Özel’e sert sözler: ‘Cümlelerini ciddiye alan tek bir kişi bile yok’

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i işaret ederek ‘Cümlelerini ciddiye alan tek bir kişi bile yoktur. Özgür Özel, CHP’yi siyaset karşıtı bir kampanya partisine dönüştürmektedir. CHP açısından en temel problem budur’ dedi.

İsrail askerlerinin yaraladığı Filistinli genç hayatını kaybetti

İsrail ordusunun iki ay önce açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli Ahmed İbrahim Nasasira hayatını kaybetti.

Pakistan-Hindistan sınırında tansiyon artıyor

Keşmir’de 26 kişinin öldüğü saldırının ardından Hindistan ve Pakistan arasında gerilim artıyor. Son olarak iki ülke askerlerinin karşılıklı olarak ateş açtığı rapor edildi.

Ukrayna, fotoğrafları paylaştı: Vatikan’da Trump-Zelenski görüşmesi

Ukrayna ve ABD liderleri, Beyaz Saray’da kameralar önünde tartışmalarının ardından bugün Papa Francis’in cenazesi dolayısıyla ziyaret ettikleri Vatikan’da bir araya geldi.

Engin Ulusoy kimdir? İBB Eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy neden gözaltına alındı?

İBB Eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy gözaltına alındı. Engin Ulusoy kimdir? İBB Eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy neden gözaltına alındı?

Gana’da kolera salgını alarmı: 13 kişi hayatını kaybetti

Gana’nın başkenti Akra’da kolera salgını nedeniyle bu yıl 13 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir