rekabet kurulundan sisecama dev rekabet ihlali cezasi QAgFggkk.jpg

Rekabet Kurulu’ndan Şişecam’a dev ‘rekabet ihlali’ cezası

Rekabet Kurulu, yükümlülüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle Şişecam ve iştirakine 3 milyar 154 milyon lira ceza verdi. Şirket, yüzde 25 erken ödeme indirimiyle cezayı ödemeyi değerlendiriyor.

Rekabet Kurulu, Şişecam’a 3 Milyar Liralık Para Cezası Verdi

Rekabet Kurulu, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ (Şişecam) ile iştiraki Şişecam Çevre Sistemleri AŞ’ye, ‘işlenmemiş düz cam alımını sınırlama’ yükümlülüğüne uymadığı için 3 milyar 154 milyon 657 bin 221 lira idari para cezası verdi. Kurulun kararı, şirketlere daha sonra Ankara idare mahkemelerinde yargı yolu açık olarak tebliğ edilecek.

Şirketten Yapılan Açıklama

Şişecam, erken ödeme hakkını kullanarak yüzde 25 indirimle 2 milyar 365 milyon 992 bin 915 lira ödemeyi kabul ettiğini duyurdu. Ayrıca şirket, karara itiraz edeceklerini ve yasal haklarını kullanarak gereken adımları atacaklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir