Pompalı tüfekle hastane baskını davasında karar

Kahramanmaraş’ta pompalı tüfekle hastane basan kadına 10 yıl hapis cezası verildi.

Birgül Gül, 5 Ekim 2024’te Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek hizmet binası acil servisine geldi.

Gül, çantasında bomba olduğunu ileri sürüp, “Kalbimi durdurun.” diye bağırdı.

Hastanede paniğe neden olan olayda bazı sağlık çalışanları sedye ve masanın altına gizlenip korunmaya çalıştı.

Hastanenin güvenlik görevlilerinin etkisiz hale getirip, polise teslim ettiği Birgül Gül, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma tamamlanıp, hazırlanan iddianameyle Birgül Gül hakkında silahla tehdit suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın da müdahil olduğu davanın ilk duruşmasına olayın mağduru 11 kişiyle taraf avukatları katıldı.

Gül, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile mahkeme salonuna bağlandı.

“AMACIM POLİS VEYA GÜVENLİĞİN BENİ ÖLDÜRMESİYDİ”

Birgül Gül, savunmasında kendisine yöneltilen suçlamaları kabul edip, psikolojik sorunlar yaşadığını ifade ederek, “Hastanedekilere yönelik herhangi bir zarar verme kastım yoktu. Amacım orada kendimi öldürtmekti, hepsinden helallik istiyorum.” dedi.

Silah kullanmayı bilmediğini öne süren Gül, `Olayda kullandığım silah, oğluma aitti. Bunu kurusıkı olarak biliyordum. Ben son 2 yılda yakınlarımı ara ara kaybettim. Bu bende psikolojik sıkıntı oluşturdu, ölümü düşünmeye başladım.” ifadelerini kullandı.

Gül şöyle devam etti:

“Sonrasında bir an önce Allah’a kavuşmayı istedim. Sürekli bunu düşündüm. Hastanede yapmış olduğum eylem sırasında amacım, polislerin veya güvenliğin beni öldürmesiydi.”

Olayın mağdurları ise yaşananları anlatırken, 11 kişiden 8’i Birgül Gül’den şikayetçi olmadığını söyledi.

10 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme savcısı mütalaasında Birgül Gül’ün suçu işlediğinin sabit olduğunu bu nedenle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Duruşma sonunda hakim, davanın her ne kadar silahla tehdit suçundan açılmış olsa da Birgül Gül’ün cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetin yoksun kılma suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirtip, sanığı 12 yıl hapis cezasına çarptırdı, ardından da Gül’ün sabıkasız oluşu ve yargılama sürecindeki tavrı nedeniyle cezasını 10 yıla düşürüp tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Related Posts

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Hindistan Pakistan’a saldırma nedenini açıkladı: Kendisine yeni saldırılar olma ihtimalini bahane gösterdi

Hindistan, Pakistan’a füze saldırılarını, istihbarat bilgilerinin ülkeye yönelik yeni saldırılar olabileceğini göstermesi üzerine yaptıklarını bildirdi. Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Vikram Misri, yaptığı basın açıklamasında, istihbarat bilgilerinin Hindistan’a yönelik yeni saldırıların yaklaşmakta olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kocaeli’ndeki yangında 3 ev yandı; 2 itfaiye eri yaralandı

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki 2 katlı evde çıkan yangın, bitişikteki 2 eve daha sıçradı. Müdahale sırasında 2 itfaiye eri yaralanırken, 3 ev kullanılamaz hale geldi.

Lodos ve sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya, Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun büyük bölümünde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bazı bölgelerde kuvvetli lodos etkili olacak, ülke genelinde hava sıcaklıkları artmaya devam edecek.

AKP’li vatandaştan pes dedirten iddia: Hacıyım yemin ediyorum, emeklilerin 10 dairesi var

İstanbul Kağıthane’de AKP’li olduğunun altını çizen 76 yaşındaki emekli halinden memnun olduğunu söyledi. AKP’li diğer emeklilerin yalan söylediğini iddia etti.

UNRWA: İsrail Gazze’de ‘kasıtlı aç bırakma’ politikası izliyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X hesabından yapılan yazılı açıklamada İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere yönelik “kasıtlı aç bırakma” politikası izlediğini belirtti.