Özel’in sokağa çıkma çağrısına MHP’den tepki: Özgür Özel, darbecilerin papağanlığına soyunmuştur

Özgür Özel’in Asgari Ücret Açıklamasına MHP’den Tepki

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklanan asgari ücrete ilişkin tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Artık sokağa çıkmanın ve hakkını almanın zamanıdır. Bir milyon kişi meydana iner rejim değişir. Ben meydana inip rejim değiştirelim demiyorum. Biz meydana inelim rejim zaten değişecek. Bir milyon kişi inip de erken seçim mitingi yaptığında o sandığı bizden kaçıramazlar. Hedef belli: bütün bir muhalefet. Erdoğan, dün gece milyonlarca AK Partili, MHP’li asgari ücretli seçmenini satmıştır.”

MHP Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Özel’in bu açıklamasına sosyal medya hesabından sert bir tepki gösterdi. Büyükataman, Özel hakkında şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet değerlerinden tam anlamıyla kopmuş olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı bir TV programında ‘Biz bir milyon kişi meydana inelim rejim değişir’ ‘artık sokağa çıkmanın zamanıdır’ gibi ifadeler kullanarak demokrasiden umudunu kestiğini ve iktidarı antidemokratik uygulamalarda aradığını bir kez daha itiraf etmiştir. Özgür Özel’in kullandığı bu ifadeler Cumhur İttifakı’nın ve millet iradesinin karşısında hezimete uğrayan yabancı başkentlerin ağzıdır.”

Büyükataman ayrıca, Özel’in Türkiye’yi demokrasi dışı uygulamaların karanlığına mahkum etmeyi planlayan emperyalizmin sözcülüğünü üstlendiğini belirtti. Özgür Özel’in milletin iradesine ipotek koymak isteyen darbecilerin papağanlığına soyunduğunu savundu.

CHP lideri Özel’e yönelik tepkisini sürdüren Büyükataman, Türkiye Cumhuriyeti’nin sokak tehditlerine boyun eğmeyeceğini vurguladı. Özgür Özel’in CHP’nin Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştığını iddia eden Büyükataman, partinin Cumhuriyetimiz ile kavgalı olduğunu savundu.

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Bodrum’un zirvesine dev İmamoğlu pankartı açtılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kentin en yüksek tepesi Göktepe Dağı’nda dev Ekrem İmamoğlu pankartı açanlar ilçede günün konusu oldu. Yaklaşık bir saat asılı duran pankart polis tarafından alındı.

Özgür Özel İzmir’deki krizi görmezden geldi

CHP’li Cemil Tugay’ın belediye başkanı olduğu İzmir’de belediye işçilerinin greve gitmesiyle birlikte sokaklar çöp yığınlarıyla dolarken, kamuoyunun gözleri CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e çevrildi. Ancak Özel, partisinin grup toplantısında bu krize hiç değinmedi. Gündeminde ise büyük ölçüde ekonomik gelişmeler ve parti içi tartışmalara neden olan kurultay sürecine dair şaibe iddiaları vardı. Şehrin hijyen sorunu ve vatandaş tepkileri görmezden gelinirken, Özel’in sessizliği dikkat çekti.

Konya’da akran zorbalığı kurbanı Yusuf’un ailesinden tepki

Konya Selçuklu’daki bir ilkokulda sınıf arkadaşı tarafından boğazı sıkıldığı iddia edilen 10 yaşındaki Yusuf Taşkın’ın yoğun bakımdaki yaşam mücadelesi sürüyor. Yusuf’un ailesi okul önünde basın açıklaması yaptı ve tepkilerini dile getirdi.

Macron’un balmumu heykeli çalındı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, balmumundan yapılan heykeli çalındı.

Konser kavgasında ortalık karıştı: Bıçaklar çekildi, kan aktı

Şanlıurfa’daki konserde ortalık karıştı, iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı.

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Hayve görüştü

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Hayve görüştü