OceanGate kazasında yeni detay ortaya çıktı: CEO’nun eşinden tüyler ürpertici sözler!

Titanik Enkazına Dalışta Patlama! 5 Milyarder Hayatını Kaybetti

Kuzey Atlantik Okyanusu’nda, ünlü gemi Titanik’in enkazına dalış yapan OceanGate firmasına ait Titan denizaltısında yaşanan basınç kaybı sonucu patlama meydana geldi. Bu trajik kaza sonucunda 5 milyarder hayatını kaybetti.

2023 yılında gerçekleşen facianın ardından yapılan kurtarma çalışmalarında, OceanGate’e ait Titan denizaltısının kuyruk kısmının ana gövdeden ayrıldığı ve diğer parçaların denizaltıdan uzaklaştığı görüldü.

Deniz seviyesinden yaklaşık 12 bin 500 fit aşağıda bulunan denizaltının tüyler ürpertici bir videosu da ortaya çıktı.

“Patlama Neydi?”

Yayınlanan BBC videosunda, OceanGate CEO’su Stockton Rush’ın eşi Wendy Rush’ın patlama anındaki şaşkınlığı görüntülendi. Rush, patlamanın ardından yaşananları anlamlandıramadı ve gülümseyerek bir ekip arkadaşına “bu patlama da neydi?” diye sordu.

Bu sırada Rush, denizaltıdan gelen “ağırlık bıraktık” mesajını aldı ancak mesajın patlamadan önce gönderildiği ve patlama nedeniyle ulaşmasının geciktiği belirlendi.

USCG soruşturmacıları, patlama sesinin denizaltının patladığı an olduğuna inanıyor ve videoyu delil olarak kullanıyor.

Titan denizaltısı, iniş sırasında destek gemisiyle bağlantısını 2.5 saat süren bir dalışın 1 saat 45. dakikasında kaybetmişti ve iletişim 3 bin 346 metre derinlikte kesilmişti.

Şüpheli Akustik İmza

USCG yetkilileri, denizaltıdan gelen yeni bir ses kaydına “şüpheli akustik imza” adını verdi. Bu 20 saniyelik kayıt, iletişimin kesildiği noktadan 1450 kilometre uzaktaki bir cihaz tarafından kaydedildi.

Yetkililere göre, ses kaydı, geminin patlaması sırasında hayatını kaybeden bireylerin, OceanGate şirketinin kurucu ortağı Stockton Rushton dahil olmak üzere bir grup tarafından oluşturulan “şüpheli akustik imzasını” taşıyor.

Bu ses kaydı, kaza nedenini belirlemek ve OceanGate’in süreçlerini incelemek için yapılan geniş çaplı soruşturmanın bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Related Posts

Rusya Donetsk’te 2 yerleşim birimini ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde iki yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

Gazze can kaybında son durum!

İsrail, Gazze Şeridi’ne yoğun saldırılarını sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 59 can kaybının kayıtlara geçtiği, 208 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Sözde yardım dağıtımları sırasında 17 …

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğine ziyarette bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” kapsamında Bosna Hersek’te Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ziyarete, çeşitli partilerden milletvekilleri eşlik etti.

Bakan Yerlikaya’dan ‘silah bırakma’ sonrası ilk açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, PKK’lı bir grup teröristin silah bırakmasının ardından açıklamalarda bulundu.

PKK’nın silah bırakmasına AKP’den dikkat çeken yorum

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK’nın silah bırakmasına ilişkin, “Gelinen aşamada ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine ulaşılması için kritik bir eşik geçilmiştir. Bundan sonrasında PKK’nın tüm şubeleri ve illegal yapılarıyla feshi ve silahların yakılması/teslim edilmesi süreci kısa zaman içinde tamamlanmalıdır” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Avustralyalı mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avustralya Dışişleri Bakanı Wong ile görüştü.