O gün bugün mü? Diyarbakır ve Van’a dev ekranlar kuruluyor

İmralı Heyeti’nin Öcalan Görüşmesi Canlı Yayınlanacak

İmralı Heyeti’nin PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapacağı kritik görüşmenin ardından düzenlenecek basın toplantısı, Diyarbakır ve Van’da LED ekranlardan canlı olarak yayımlanacak.

DEM Parti, İmralı Heyeti’nin 27 Şubat Perşembe günü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile gerçekleştireceği görüşmenin ardından İstanbul’da düzenlenecek basın toplantısını, Diyarbakır ve Van’da meydanlara kurulacak dev ekranlardan halka ulaştıracak.

Heyette, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Van Milletvekili Pervin Buldan, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, deneyimli siyasetçi Ahmet Türk, İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek ve Asrın Hukuk Bürosu’ndan avukat Faik Özgür Erol yer alıyor.

ANONYMITY İSTANBUL’A ALINDI

Daha önce 28 Şubat’ta Ankara’da yapılması planlanan açıklamanın, sürpriz bir kararla İstanbul’a taşındığı duyuruldu. 27 Şubat Perşembe günü saat 17.00’de İstanbul’da gerçekleştirilecek toplantıya, DEM Parti’nin tüm milletvekillerinin katılması bekleniyor. Parti kaynakları, Abdullah Öcalan’dan tarihi bir açıklama gelebileceğini belirtiyor.

VAN VE DİYARBAKIR’DA DEV EKRANLAR KURULUYOR

DEM Parti Diyarbakır ve Van il örgütleri, sosyal medya hesaplarından çağrıda bulunarak halkı meydanlara davet etti. Van il örgütü, “Asrın çağrısını Van’da kitlesel olarak karşılıyoruz” ifadeleriyle duyurduğu paylaşımında, Van halkını Kent Meydanı’na davet etti. Diyarbakır örgütü ise Sur ilçesindeki Şeyh Said Meydanı’nda kurulacak dev ekranlarla açıklamanın canlı yayınlanacağını duyurdu.

Related Posts

İran’da limanda patlama: Can kaybı 14’e yükseldi, yaralı sayısı 700’ü geçti

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın yakıt tankından kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor. Patlamada 14 kişi hayatını kaybetti, 300 yaralının tedavileri devam ediyor.

İstanbul’da 74 bin kişi depremin ardından okullarda barındı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, 23 Nisan’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından 2 bin 617 okulun kapılarını vatandaşlara açtığını, 74 bin 11 kişiye barınma imkanı sunulduğunu bildirdi.

Miting biter bitmez hedef aldı! AKP’li Ömer Çelik’ten, Özgür Özel’e sert sözler: ‘Cümlelerini ciddiye alan tek bir kişi bile yok’

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i işaret ederek ‘Cümlelerini ciddiye alan tek bir kişi bile yoktur. Özgür Özel, CHP’yi siyaset karşıtı bir kampanya partisine dönüştürmektedir. CHP açısından en temel problem budur’ dedi.

İsrail askerlerinin yaraladığı Filistinli genç hayatını kaybetti

İsrail ordusunun iki ay önce açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli Ahmed İbrahim Nasasira hayatını kaybetti.

Pakistan-Hindistan sınırında tansiyon artıyor

Keşmir’de 26 kişinin öldüğü saldırının ardından Hindistan ve Pakistan arasında gerilim artıyor. Son olarak iki ülke askerlerinin karşılıklı olarak ateş açtığı rapor edildi.

Ukrayna, fotoğrafları paylaştı: Vatikan’da Trump-Zelenski görüşmesi

Ukrayna ve ABD liderleri, Beyaz Saray’da kameralar önünde tartışmalarının ardından bugün Papa Francis’in cenazesi dolayısıyla ziyaret ettikleri Vatikan’da bir araya geldi.