Meta, akıllı gözlükleri için canlı çeviri özelliğini kullanıma sundu




Meta’nın Akıllı Gözlükleri Özel Canlı Çeviri Özelliği ile Daha Geniş Kitlelere Ulaşıyor

Meta Connect 2024 etkinliğinde duyurulan canlı çeviri özelliği, kullanıcıların İngilizce, Fransızca, İtalyanca veya İspanyolca konuşan kişilerle kolayca iletişim kurmalarını sağlayacak. Aralık ayında erken erişim programıyla bazı ülkelerde kullanılabilir hale getirilen özellik, bugünden itibaren daha geniş çapta kullanıma sunulmuş durumda.

Canlı çeviri özelliği sayesinde, farklı dillerde konuşan kişilerin söyledikleri anlık olarak çevrilecek ve cevaplar bağlı akıllı telefonda görüntülenebilecek. Kullanıcılar, dil paketini indirerek internetsiz ortamlarda da bu özelliği kullanabilecekler.

Meta, yakın gelecekte akıllı gözlükler aracılığıyla gerçek zamanlı yapay zeka sohbetlerine olanak tanıyan Live AI özelliğini tanıtacak. Ayrıca kullanıcılar, WhatsApp, Messenger, iPhone ve Android gibi platformlar aracılığıyla gözlük üzerinden doğrudan mesajlaşma, fotoğraf paylaşımı, sesli ve görüntülü arama gibi işlemleri gerçekleştirebilecekler. Akıllı gözlükler aynı zamanda yemek yapma, bahçe işleri gibi günlük aktivitelerde eller serbest kullanım imkanı sunacak. Kullanıcılar, “Hey” komutunu vermeden doğrudan sorular sorabilecekler.

Ray-Ban Meta gözlüklerin daha fazla ülkede satışa sunulacağının açıklanmasının yanı sıra, şu anda Wayfarer, Headliner ve Skyler olmak üzere üç farklı çerçeve stili seçeneği bulunmakta ve fiyatı 299 dolardan başlamaktadır. Ülkemizde resmi satış olmamakla birlikte, Türkçe destek makaleleri bulunmakta ve fiyatlarında büyük farklılık gözlemlenmektedir.

Related Posts

Microsoft’tan Çin yapay zekası DeepSeek’e yasak

Microsoft, Çin merkezli yapay zeka uygulaması DeepSeek’i çalışanlarına yasakladı.

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

Turkcell ve BOTAŞ’tan 15 yıllık stratejik anlaşma

Turkcell Superonline, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından açılan “BOTAŞ Fiber Optik Kablo Altyapısındaki Elyafların Kiraya Verilmesi” ihalesini almaya hak kazandı.

Fatih’in okçuları kıyasıya mücadele etti

Fatih Belediyesi, ata sporlarından okçuluğu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla okçuluk yarışması düzenledi. Fatih Belediyesi Spor Tesisleri’nde gerçekleşen Okçuluk Yarışması, genç sporcuların heyecan dolu mücadelesine sahne oldu.