Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes 18 Şubat’a kadar uzatıldı

Beyaz Saray Açıkladı: ABD’nin Lübnan-İsrail Anlaşması Uzatıldı

Beyaz Saray tarafından yapılan resmi açıklamada, “ABD tarafından izlenen Lübnan ve İsrail arasındaki uzlaşma 18 Şubat 2025’e kadar yürürlükte kalmaya devam edecek.” denildi.

Açıklamada ayrıca, Lübnan, İsrail ve ABD hükümetleri arasında 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iadesi için müzakerelere başlanacağı duyuruldu.

Lübnan ile varılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail ordusunun henüz çekilmediği bölgelerden dün gerçekleştirdiği saldırılarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Çekilme Süreci Gecikti

Lübnan ile İsrail arasında 27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşması gereği, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki işgal bölgelerinden 26 Ocak’a kadar çekilmesi planlanmıştı.

Anlaşmanın uygulanmasının ardından İsrail ordusu, bombardımanlar ve ev yıkımları gibi ihlallerle sürekli ateşkesi bozdu.

24 Ocak’ta İsrail ordusu, çekilme sürecinin zamanında tamamlanamadığını savunarak pazar gününe kadar çekilme işleminin tamamlanamayacağını duyurdu.

Related Posts

Son dakika… Trump: İsrail ateşkesi kabul etti!

ABD Başkanı Trump, İsrail’in “60 günlük ateşkesi” kabul ettiğini açıkladı.

CHP’li Ali Mahir Başarır’dan doğal gaz tepkisi! Milletle kafa mı buluyorsunuz?

CHP’li Ali Mahir Başarır doğal gaza yapılan zamla ilgili TBMM Genel Kurulu’ndan konuşma yaptı. Başarır, “Bu kadar tüketim maddesine zam yapılırken emekliye, işçiye, asgari ücretliye ne yapacaksınız merak ediyorum. Cumhurbaşkanı her doğal gaz müjdesi verdikten sonra, her keşiften sonra, ‘milyarlarca metreküp doğal gaz bulduk’ dedikten sonra böyle bir zam geliyor. Ben merak ediyorum doğal gaz mı buluyorsunuz, milletle mi kafa buluyorsunuz” dedi.

Son Dakika… CHP’den ‘100 Karası’ toplantısı: ‘Kazanan direnenler olacak’

Son dakika haberi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB’ye yönelik soruşturmaların 100. günü nedeniyle düzenlenen ‘100 Karası’ Toplantısı’nda konuşuyor.

Trafiği kapatıp drift atan sürücüye ağır ceza

Mersin’in Mezitli ilçesinde trafiği usulsüz şekilde kapatan ve drift atarak güvenliği tehlikeye atan araçlara yönelik polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucunda, toplamda 52 bin 531 TL para cezası kesildi. Drift atan bir sürücünün ehliyetine ise 2 ay süreyle el konuldu.

Sıcak havalardan bunalan İstanbullulara uyarı! 5 gün sürecek

İstanbul Valiliği sosyal medya hesabından dikkat çeken bir uyarı yaptı. Kuvvetli rüzgar ve rip akıntısı sebebiyle özellikle şehrin kuzey ve kuzeydoğusundan esecek sert rüzgarlar 5 gün boyunca etkisini sürdürecek

Müzik festivalinde ‘Özgür Filistin’ diyen Bob Vylan İsrail lobisinin hedefinde: ABD’ye girişi engellenebilir

İngiltere’de düzenlenen “Glastonbury Festivali”nde sahne alan İngiliz punk rap grubu Bob Vylan’ın, performansı sırasında “Özgür Filistin” ve “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atması nedeniyle ABD’ye girişinin engellenebileceği ileri sürüldü.