Kayseri Yenilenebilir Enerjiyle Geleceği Koruyor

Kayseri’nin Yenilenebilir Enerji Atağı: Doğayı Koruyarak Geleceği İnşa Ediyor

İç Anadolu Bölgesi’nin parlayan yıldızı Kayseri, doğayı ve gelecek nesilleri koruma hedefiyle enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılıyor.

Bu doğrultuda, belediye yıllık 15,5 milyon kilovatsaat (kWh) elektrik enerjisi elde etmek için kamu binalarında ve çeşitli arazilerde güneş enerjisi santralleri kuruyor. Ayrıca, katı atık depolama tesislerinden 44 milyon, atık sulardan elde edilen birincil çamurun dönüştürüldüğü tesislerden 5,5 milyon, hayvan gübresinden üretilen biyogaz tesislerinden ise 19 milyon kWh elektrik enerjisi sağlıyor.

İncesu ilçesine kurulan ve 3 türbini bulunan rüzgar enerjisi santralinin (RES) hizmete girmesiyle yıllık 60 milyon kWh enerji hedefleniyor. Belediye, rüzgar, güneş ve çamur gibi doğal kaynakları kullanarak yıllık 75 milyon metreküp sera gazı salınımını da azaltmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediyenin doğa koruma konusundaki hassasiyetini vurgulayarak, yerel şirketlerle iş birliği içinde elektrik üretimine odaklandıklarını belirtti. Kentteki elektrik enerjisi üretimiyle ilgili önemli adımlar attıklarını dile getiren Büyükkılıç, “Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci yaklaşımıyla öne çıkan başkanı Büyükkılıç, Kayseri’nin enerji koridoru haline geldiğini vurgulayarak, “Yenilenebilir enerji alanında öne çıkan bir kent olduk. Kendi kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak hem üretiyoruz hem kazanıyoruz hem tüketiyoruz.” şeklinde konuştu.

İncesu ilçesine kurulan ve 3 türbinden oluşan RES projesinin tamamlandığını ve gelecek ay hizmete alınacağını belirten Büyükkılıç, kentteki 50 bin konutun yıllık enerji tüketimine karşılık gelen toplam elektrik üretiminden bahsetti. Ayrıca, gelecek dönemlerde GES ve seracılık alanında yeni yatırımların gerçekleştirileceği bilgisini paylaştı.

Related Posts

Sermayeden İmralı süreci açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İmrali sürecini ve silahların bırakılacak olmasını Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal geleceği adına önemli bir eşik olarak değerlendirdi. “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN TARİHİ BİR DÖNEME GİRİLDİ …

Konut satışlarında yılın ilk yarısında dikkat çeken artış!

Gayrimenkul piyasası yılın ilk yarısında hareketli bir dönem geçirdi. Konut, arsa ve ticari taşınmazlara olan ilgi artarken, tapu işlemlerinde yoğunluk yaşandı. Uzmanlar, piyasadaki canlılığın farklı faktörlerden beslendiğine dikkat çekiyor.

Zara, Mr DIY ve D&P marka ürünler yasaklandı: Bakanlık toplatıyor

Ticaret Bakanlığı, 9 Temmuz 2025 tarihli bildirimiyle çeşitli ürün gruplarına ait bazı ürünlerin güvensiz bulunarak piyasadan toplatıldığını duyurdu. “Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi”ne yapılan bildirimlere göre, dört farklı ürün piyasada tüketicilere zarar verebileceği gerekçesiyle arzı yasaklandı ve toplatma kararı alındı.

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla bir araya geldi: Kırgınlıklar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

İŞKUR açıkladı: İşte Türkiye’de en çok aranan 10 meslek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin …