Kamu vakfında naylon fatura skandalı; Aile Bakanı’nın eşi ve MHP’li Semih Yalçın’ın oğlu istifa ettirildi!

Yunus Emre Vakfı’nda İstifalar: Naylon Fatura Skandalı

Yunus Emre Vakfı’nda yaşanan naylon fatura skandalı, Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ın eşi ve MHP’li Semih Yalçın’ın oğlunun istifaları ile sonuçlandı. İddialara göre, her iki yöneticinin istifaları vakıf tarafından istendi.

Kamu vakfı Yunus Emre Vakfı’nda tabela şirketlerinden alınan naylon faturaların kesildiği ortaya çıkmıştı. Vergi müfettişlerince yapılan incelemede, bu skandalın detayları gün yüzüne çıktı.

Yunus Emre Vakfı Yöneticileri İstifa Etti

BirGün gazetesine göre, naylon fatura skandalının ardından vakıfta istifalar yaşandı. Başkan Yardımcıları Rahmi Göktaş ve Abdullah Kutalmış Yalçın geçtiğimiz hafta istifa ederek görevlerinden ayrıldı. İkilinin istifalarının istendiği iddia ediliyor.

Önemli İsimler İstifa Etti

Rahmi Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın eşidir. Abdullah Kutalmış Yalçın ise MHP’li Semih Yalçın’ın oğludur ve uzun süredir partisinde görev yapmaktadır.

Sahte Faturalar Ortaya Çıktı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı vergi müfettişlerinin incelemesinde, Rematek İnşaat Şirketi, Çelikkaya Organizasyon İnşaat, Ali Fide ve Evrim Cnc Makina gibi şirketlerin sahte fatura düzenlediği belirlendi.

Vakfın Başkanı ve Yönetimi

Yunus Emre Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yürütmektedir. Heyette, çeşitli bakanlık temsilcileri ve bürokratlar yer almaktadır.

Related Posts

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

İzmir’de İşçi Krizi Son Buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan 360 işçi yeniden işe dönecek, enflasyon farkı ertelendi.

Ankara’da Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Ankara’da etkili olan sağanak, cadde ve sokakları suyla doldurdu, trafik yoğunluğu arttı.

Amedspor’un Altyapı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Amedspor Başkanı Burç Baysal, altyapı çalışmalarının titizlikle sürdüğünü ve kampın Bolu’da devam ettiğini belirtti.

Bingöl’de İstihdam Toplantısı Yapıldı

Vali Usta başkanlığında istihdam ve mesleki eğitim konuları ele alındı, projeler değerlendirildi.

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’nde Sıfır Atık Bilincine Dikkat Çekti

Emine Erdoğan, Ümraniye’deki Çevre Şenliği’nde çocuklarla birlikte atölyelere katılarak çevre bilincinin önemini vurguladı. DOA makinesine geri dönüştürülebilir atık atan Erdoğan, ‘Sıfır Atık bir kampanya değil, bilinçli bir yaşam tarzı’ diyerek mesajını iletti.