İzmir Barosu Başkanı: Hukuk kıyımı yaşanıyor

İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan avukatlar Fırat Epözdemir, Selçuk Kozağaçlı ve Can Atalay’ı ziyaret etti. Meslektaşlarının kapalı cezaevinde kaldıklarını ve koşullarının iyi olmadığını ifade eden Yılmaz, “Verdikleri mücadelenin haklılığını her cümleleriyle bizlere ifade ettiler. İçerisi çok farklı tutuklularla dolu, farklı meslek gruplarından insanlar var. Bu meslek grubundaki insanların bir arada olması düşündürücü.” ifadelerini kaydetti.

“İNANCIMIZ HİÇ BİTMEDİ”

Cumhuriyet’ten Yusuf Körükmez’in haberine göre, “Devletin ne kadar bir hukuksuzluk içerisinde olduğu, hukuk tanımazlığın hangi boyutlara vardığını ne yazık ki bir kez daha gördük. Ama umudumuz, geleceğe olan inancımız ve hayallerimiz hiçbir zaman bitmedi. Bundan sonra da bitmeyecek.” ifadelerini, kullanma Yılmaz, “Tutuklu arkadaşlarımızla aynı heyecan ve umut içeresinde geleceğe yönelik beklentilerini açık açık bizlere ifade ettiler” sözlerini sarf etti.

“BU ÜLKE ARTIK HUKUK DEVLETİ DEĞİL”

“Bu ülke artık hukuk devleti değil” ifadesini kaydeden avukat Yılmaz, “Ciddi anlamda hukuk kıyımı yaşıyoruz. Görünürde şekilde yasalar var ama o yasaların uygulanmadığını görüyoruz. Hukuk tanımaz bir süreci çok hızlı ilerletiyorlar.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

İran’da limanda patlama: Can kaybı 14’e yükseldi, yaralı sayısı 700’ü geçti

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın yakıt tankından kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor. Patlamada 14 kişi hayatını kaybetti, 300 yaralının tedavileri devam ediyor.

İstanbul’da 74 bin kişi depremin ardından okullarda barındı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, 23 Nisan’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından 2 bin 617 okulun kapılarını vatandaşlara açtığını, 74 bin 11 kişiye barınma imkanı sunulduğunu bildirdi.

Miting biter bitmez hedef aldı! AKP’li Ömer Çelik’ten, Özgür Özel’e sert sözler: ‘Cümlelerini ciddiye alan tek bir kişi bile yok’

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i işaret ederek ‘Cümlelerini ciddiye alan tek bir kişi bile yoktur. Özgür Özel, CHP’yi siyaset karşıtı bir kampanya partisine dönüştürmektedir. CHP açısından en temel problem budur’ dedi.

İsrail askerlerinin yaraladığı Filistinli genç hayatını kaybetti

İsrail ordusunun iki ay önce açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli Ahmed İbrahim Nasasira hayatını kaybetti.

Pakistan-Hindistan sınırında tansiyon artıyor

Keşmir’de 26 kişinin öldüğü saldırının ardından Hindistan ve Pakistan arasında gerilim artıyor. Son olarak iki ülke askerlerinin karşılıklı olarak ateş açtığı rapor edildi.

Ukrayna, fotoğrafları paylaştı: Vatikan’da Trump-Zelenski görüşmesi

Ukrayna ve ABD liderleri, Beyaz Saray’da kameralar önünde tartışmalarının ardından bugün Papa Francis’in cenazesi dolayısıyla ziyaret ettikleri Vatikan’da bir araya geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir