İtalya’dan Suriye’deki projelere 50 milyon avro destek

İtalya ve Suriye Arasında Diplomatik Görüşme Gerçekleşti

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile Roma’da bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşme sonrasında iki bakan ortak bir basın açıklaması yaptı. Tajani, “Suriye’deki geçiş sürecinin barışçıl, şiddetten uzak ve kapsayıcı bir şekilde yönetilmesi Şam’ın taahhüdünün bir göstergesi olacaktır. Bu yönde olumlu bir sinyal teşkil eden son anayasa bildirgesinde yer alan Ulusal Diyalog Konferansı’nı olumlu değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Tajani, Şam hükümetinden “tüm Suriye vatandaşlarının korunması konusundaki taahhüt aldığını ve herkesin eşit muamele göreceğine dair güvence verildiğini” belirtti. Ayrıca, terör örgütü DEAŞ’ın varlığı konusundaki endişelerini de Şeybani’ye ilettiğini ifade eden Tajani, terörle mücadele, yasa dışı göç sorunu ve Hristiyan topluluklara yönelik saygının önemini vurguladı.

İtalya’nın Suriye’deki birlik ve istikrarın sağlanmasına verdiği öneme değinen Tajani, “İtalya, yaptırımların askıya alınmasını destekleyen ilk ülkelerden biridir. Hükümetin ekonomik toparlanma için uygun koşullara sahip olması gerektiğine inanıyoruz. İtalya olarak Suriye’de 50 milyon avro yatırım yapmaya hazırız. Ülkenin büyümesini teşvik etmek adına bir iş forumu düzenleyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani ise ziyaretin amacının İtalya ile Suriye arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve karşılıklı çeşitli alanlarda yeni bir sayfa açmak olduğunu belirtti. Şeybani, “İtalya’ya hem insani yardımları hem de Suriye’nin yeniden inşası ve yeniden doğuşuna yaptığı katkı dolayısıyla teşekkür ediyorum. Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılmasının ülkenin toparlanması ve yeniden inşası açısından önemli olduğunu bir kez daha vurguladık” şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA

Related Posts

Trafiği kapatıp drift atan sürücüye ağır ceza

Mersin’in Mezitli ilçesinde trafiği usulsüz şekilde kapatan ve drift atarak güvenliği tehlikeye atan araçlara yönelik polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucunda, toplamda 52 bin 531 TL para cezası kesildi. Drift atan bir sürücünün ehliyetine ise 2 ay süreyle el konuldu.

Sıcak havalardan bunalan İstanbullulara uyarı! 5 gün sürecek

İstanbul Valiliği sosyal medya hesabından dikkat çeken bir uyarı yaptı. Kuvvetli rüzgar ve rip akıntısı sebebiyle özellikle şehrin kuzey ve kuzeydoğusundan esecek sert rüzgarlar 5 gün boyunca etkisini sürdürecek

Müzik festivalinde ‘Özgür Filistin’ diyen Bob Vylan İsrail lobisinin hedefinde: ABD’ye girişi engellenebilir

İngiltere’de düzenlenen “Glastonbury Festivali”nde sahne alan İngiliz punk rap grubu Bob Vylan’ın, performansı sırasında “Özgür Filistin” ve “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atması nedeniyle ABD’ye girişinin engellenebileceği ileri sürüldü.

Kocaeli’de 82 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Kocaeli’de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 82 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 1 şüpheli yakalandı.

Binlerce kişiyi milyoner yaptı, apar topar istifa etti

Norveç’te devlet destekli şans oyunları hizmeti sunan Norsk Tipping, Eurojackpot çekilişinde ödül kazanan binlerce kişiye kazanç miktarlarını 100 ile çarparak bildirim gönderdi. Kısa süre içerisinde gönderilen mesajın ‘sistem hatası’ kaynaklı olduğu ortaya çıkarken, şirketin CEO’su Tonje Sagstuen istifa etti.

‘Kılıçdaroğlu’nun A takımından telefon’ iddiası: Bir yıl boyunca partiyi dizayn edeceğiz

‘Kılıçdaroğlu’nun A takımından telefon’ iddiası: Bir yıl boyunca partiyi dizayn edeceğiz