İsrail Gazze’de yine can aldı

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketi Üyesini Öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi’nde İslami Cihad Hareketine mensup olduğunu öne sürdüğü bir kişiyi “tehdit oluşturduğu” iddiasıyla öldürdü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, İslami Cihad Hareketi üyesi olduğu iddia edilen bir kişi vuruldu ve Gazze’nin kuzeyine gitmek isteyen bazı gruplara “şüpheli” oldukları gerekçesiyle ateş açıldı.

Öte yandan, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını durdurması ve zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyine dönmelerine izin vermesi gereken 26 Ocak Pazar sabahı geldi. Ancak, aynı gün İsrail güçlerinin Gazze’nin güneyinde Refah kentinde ateş açması sonucu bir Filistinlinin öldüğü bildirildi.

İsrail ayrıca, “Arbel Yehud” adlı esirin serbest bırakılmamasını gerekçe göstererek, söz konusu esir serbest bırakılana kadar Gazze sakinlerinin kuzeye geçmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail medyası, 25 Ocak’ta gerçekleşen ikinci tur esir takası öncesinde Tel Aviv yönetiminin Yehud’un serbest bırakılması talebini arabuluculara ilettiğini, ancak Hamas’ın bu talebi reddettiğini çünkü söz konusu esirin İslami Cihad’ın elinde olduğu için söz verilemeyeceğini aktardı.

Related Posts

Son dakika… Trump: İsrail ateşkesi kabul etti!

ABD Başkanı Trump, İsrail’in “60 günlük ateşkesi” kabul ettiğini açıkladı.

CHP’li Ali Mahir Başarır’dan doğal gaz tepkisi! Milletle kafa mı buluyorsunuz?

CHP’li Ali Mahir Başarır doğal gaza yapılan zamla ilgili TBMM Genel Kurulu’ndan konuşma yaptı. Başarır, “Bu kadar tüketim maddesine zam yapılırken emekliye, işçiye, asgari ücretliye ne yapacaksınız merak ediyorum. Cumhurbaşkanı her doğal gaz müjdesi verdikten sonra, her keşiften sonra, ‘milyarlarca metreküp doğal gaz bulduk’ dedikten sonra böyle bir zam geliyor. Ben merak ediyorum doğal gaz mı buluyorsunuz, milletle mi kafa buluyorsunuz” dedi.

Son Dakika… CHP’den ‘100 Karası’ toplantısı: ‘Kazanan direnenler olacak’

Son dakika haberi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB’ye yönelik soruşturmaların 100. günü nedeniyle düzenlenen ‘100 Karası’ Toplantısı’nda konuşuyor.

Trafiği kapatıp drift atan sürücüye ağır ceza

Mersin’in Mezitli ilçesinde trafiği usulsüz şekilde kapatan ve drift atarak güvenliği tehlikeye atan araçlara yönelik polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucunda, toplamda 52 bin 531 TL para cezası kesildi. Drift atan bir sürücünün ehliyetine ise 2 ay süreyle el konuldu.

Sıcak havalardan bunalan İstanbullulara uyarı! 5 gün sürecek

İstanbul Valiliği sosyal medya hesabından dikkat çeken bir uyarı yaptı. Kuvvetli rüzgar ve rip akıntısı sebebiyle özellikle şehrin kuzey ve kuzeydoğusundan esecek sert rüzgarlar 5 gün boyunca etkisini sürdürecek

Müzik festivalinde ‘Özgür Filistin’ diyen Bob Vylan İsrail lobisinin hedefinde: ABD’ye girişi engellenebilir

İngiltere’de düzenlenen “Glastonbury Festivali”nde sahne alan İngiliz punk rap grubu Bob Vylan’ın, performansı sırasında “Özgür Filistin” ve “İsrail ordusuna ölüm” sloganları atması nedeniyle ABD’ye girişinin engellenebileceği ileri sürüldü.