İbiza açıklarında alev alan lüks yat battı

T24 Dış Haberler

İspanya’nın İbiza açıklarında 28 metrelik “Da Vinci” adlı süper yatta çıkan yangın, yatın kısa sürede batmasına neden oldu. Olay 11 Ağustos 2025 akşamı, Formentera’nın yaklaşık 12 kilometre güneybatısında meydana geldi.

İspanyol deniz kurtarma servisi tarafından yapılan açıklamada, yangının yatın makine dairesinde başladığı ve hızla tüm tekneyi sardığı belirtildi. Açıklamada, “Bölgeye kurtarma gemilerimiz ile itfaiye ekipleri sevk edildi” denildi.

Yetkililer, gemide bulunan dört yolcu, iki mürettebat ve kaptanın sağ salim tahliye edildiğini vurguladı. Kurtarma ekibi sözcüsü, “Kurtarılan kişilerin sağlık durumları iyi, herhangi bir yaralanma tespit edilmedi” bilgisini paylaştı.

Yangını kontrol altına alma çabalarının sonuçsuz kaldığını belirten kurtarma ekipleri, teknenin çekilmeye çalışıldığı sırada alevlerin yeniden şiddetlendiğini ve kısa süre sonra battığını aktardı.

“Da Vinci”nin, Astondoa’nın 95 GLX serisine ait, 1997–2004 yılları arasında üretilmiş lüks bir yat olduğu, 10 misafire kadar konaklama kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

Olay sonrası bölgede enkazın temizlenmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Related Posts

Bu adaya girmek yürek ister: Tam 160 bin ceset ortaya çıktı

İtalya’nın doğu kıyısında, Venedik’in yaklaşık 3,5 mil güneyinde yer alan Poveglia Adası, barındırdığı karanlık geçmişi nedeniyle dünyanın “en ürkütücü adası” olarak anılıyor. Yaklaşık 160 bin kişinin gömülü olduğu adaya turistlerin girişine güvenlik gerekçesiyle yasaklandı.

Özlem Çerçioğlu iddiası sonrası CHP’den Aydın çıkarması: Resmi açıklama için saat verildi

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçeceği iddiaları üzerine CHP Genel Merkezi Aydın’a çıkarma yapıyor. CHP heyeti burada konuya ilişkin açıklama yapacak.

Valilik fırtına uyarısı yaptı yasaklar peş peşe geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve çevre illerde 14 Ağustos Perşembe gününe kadar kuvvetli rüzgâr ve fırtına beklendiğini duyurdu. Silivri, Arnavutköy ve Şile’de denize girmek yasaklandı.

Miras anlaşmazlığında yeğenini beyzbol sopasıyla darp etmişti: İfadesi şaşırttı

Adana’nın Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi’nde oturan Zeynep Alpaltun’un (58) babası Hasan Alpaltun (85), 2016 yılında yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetti. Alpaltun’dan miras kalan Diyarbakır’ın Çermik ilçesindeki yaklaşık 300 …

Ankara-Şam arasında yoğun görüşme trafiği | Bakan Fidan, Şam’a gitmişti; Suriye Dışişleri Bakanı, Savunma Bakanı ve İstihbarat Başkanı, Türkiye’de

Ankara-Şam arasında yoğun görüşme trafiği | Bakan Fidan, Şam’a gitmişti; Suriye Dışişleri Bakanı, Savunma Bakanı ve İstihbarat Başkanı, Türkiye’de

Edirne’de kaçak avlanan 650 kilogram kum midyesi ele geçirildi

Edirne’de kaçak avlanan 650 kilogram kum midyesi ele geçirildi, 3 kişiye 2 milyon 266 bin lira ceza kesildi.