Hükümet CHP’li belediyeler diye tutturdu ama: Sayıştay’dan 9 bin bakanlık dosyası çıktı

Sayıştay, bakanlıklar, belediyeler, düzenleyici kurumlar dahil 566 kamu idaresinde denetim gerçekleştirdi. Hazırlanan raporların 327 adedi TBMM’ye geçtiğimiz yılın sonunda sunulurken kurum taşınmazlarına ilişkin muhasebe kayıtlarından, ihale kanununa aykırı işlemlere, çalışanların kıdem tazminatı karşılıklarının ayrılmamasına kadar 2022 yılında tespit edilen 7 bin 836 mevzuata aykırı işlem sayısı 2023 yılında 8 bin 755’e çıktığı belirtildi.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, kurumların yarısından fazlasında iç denetim mekanizmasının da sağlıklı işlemediği tespit edildi.

2 BİN MALİ TABLO HATASI, 6 BİN MEVZUATA AYKIRI BULGU BELİRLENDİ!

Sayıştay kamu idareleri denetimlerinde 8 bin 755 hata ve bulgu tespit etti. 2 bin 226 adet mali tabloları etkileyen hata, 6 bin 216 mevzuata aykırı bulgu, 273 adet de mali yönetim ve iç denetime ilişkin hata belirlendiğini ifade eden Sayıştay, 234 kamu kurumunun da bütçe hedef ve gerçekleşmeleri arasındaki farkın nedenlerini açıklamadığı, 131 kurumun ise kredi, bağış gibi kaynaklarını gizlediğini açıkladı. 18 kurumun ödeneklerini doğru kaydetmediği ve 19 kurumun da bütçe gerçekleşmeleri gerçeği yansıtmadığı da ileri sürülen bilgiler arasında yer aldı.

İdarelerden 63’ünün bütçe hedeflerini doğru yansıtmadığı, 18’inin yıl sonu ödeneklerini doğru kaydetmediği, 19’unun da bütçe gerçekleşmelerinin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

“GEREKLİ ÖZENİN GÖSTERİLMEMESİ NEDENİYLE…”

Hazırlanan raporda “Gerekli özenin gösterilmemesi nedeniyle ihale süreçlerinde gecikmelerin yaşanması, iptal edilmesi ve belirlenen yeterlilik kriterini karşılamayan yüklenicilerin seçilmesi gibi sorunlar yaşanmaktadır” ifadeleri de yer aldı.

Related Posts

Küçükçekmece’de silahlı saldırı: 22 yaşındaki genç ağır yaralandı

İstanbul Küçükçekmece’de motosikletli şüphelilerin düzenlediği silahlı saldırıda, 22 yaşındaki bir genç ağır yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

“İBB’nin 59 aracı AKP İl Başkanlığı’na tahsis edildi” iddiası için CHP suç duyurusunda bulunmuştu: Bakanlık “Suç unsuru yok” dedi

“İBB’nin 59 aracı AKP İl Başkanlığı’na tahsis edildi” iddiası için CHP suç duyurusunda bulunmuştu: Bakanlık “Suç unsuru yok” dedi

Saray’da Erdoğan-DEM Parti heyeti zirvesi: Görüşme 1 saat sürdü

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti İmralı Heyeti ile Saray’da bir araya geldi. 1 saat süren görüşmenin ana gündem başlığı “Terörsüz Türkiye” sürecinin kritik aşaması olan “örgütün silah bırakması” oldu.

Eski Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, CHP’den istifa etti! Gerekçe: ‘Partideki sorunlar’

CHP’de uzun yıllar önemli görevlerde bulunan emekli büyükelçi ve dış ilişkilerden sorumlu eski genel başkan yardımcısı Murat Özçelik, partisinden istifa etti. Özçelik, konuya ilişkin açıklamasında, partinin hem iç işleyişine hem de ülke sorunlarına yaklaşımına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

FBI’ın Epstein soruşturması ABD basınında: Yeni inceleme kararı

Kamuoyunda “Epstein dosyaları” olarak bilinen belgelere yönelik yürüttüğü incelemeyi tamamlayan ABD Adalet Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ünlü isimlerden oluşan “müşteri listesinin” tutulduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığı sonucuna vardı. İnceleme sırasında, halihazırda suçlama yöneltilmeyen kimseye soruşturma başlatılması için de kanıt tespit edilmediği belirtildi.

CHP’li Ali Mahir Başarır: ’12 evladımız niye şehit oldu, ihmal var mı açıklanmalı’

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde arama-tarama faaliyetleri sırasında askerlerin metan gazından etkilenerek şehit olmasıyla ilgili “Neden önce insansız sistemler kullanılmadı? Burada bir zafiyet, ihmal var mı açıklanmalı. Türkiye bir hukuk devletiyse sorumlular cezalandırılmalı” dedi.