Hottentotta Saulcyi’yi buldu bavula attı

Akrepler konusunda oldukça tecrübeli olan Prof. Prendini, Hottentotta Saulcyi’nin izlerinin Mardin’e kadar uzandığını keşfetti.

Geçen ay yaklaşık 10 bin kilometre kat ederek Türkiye’ye gelen Prendini, Tarım ve Orman Bakanlığı’na başvurarak bilimsel araştırma izni aldı. Ardından da Batman, Şırnak ve Hakkâri ‘de de yayılım gösteren akrepleri toplamaya başladı.

Dünyanın en değerli sürüngenleri için milyonlarca kilometre yol kat eden Prof. Prendini, endemik floranın çıkışlarının yasak olduğunu bildiği halde, akreplerle birlikte 12 Mayıs’ta ABD’ye dönmek için İstanbul Havalimanı’na geldi.

Şüpheli hareketleri kameralardan takip edilen Prendini, 4 havalimanı polisi tarafından durdurularak valizi aranınca, özel bölümlerden 88 akrep zehri dolu şişe, 58 klipsli poşet içerisinde ülkemizde bulunan yaklaşık 1500 zehirli endemik akrep ve tarantula buldu.

İfadesinde ise hayvanları Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden topladığını ancak yasak olduğunu bilmediğini öne sürdü.

AKREPLER NE İÇİN KULLANILIR?

Fosil kayıtlarına göre geçmişleri 430 milyon yıl öncesine dayanan akrepler, vücutları çok az değişikliğe uğradığı için, yaşayan fosiller olarak tanımlanıyor.

Yüksek seviyeden biyoaktif özelliklere sahip toksinlerin kompleks bir karışımı olan akrep zehirleri, doğrudan avlarının kas ve sinir hücrelerini etkiliyor.

Akrep zehir peptitleri kanser hücrelerine spesifik olarak bağlanabilme özelliğine sahip toksinleri de içeriyor.

Bileşeninde bulunan çeşitli toksinler farmakolojik yönleri en çok araştırılan ve insanlar üzerinde önemli etkilere sahip akrep zehirlerinden elde edilen 1 litre ilacın piyasa değeri 10 milyon doları buluyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx