Hazır giyim ihracatında evdeki hesap çarşıya uymadı!

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatında Yaşanan Zorluklar

İzmir’den gelen son bilgilere göre, Türkiye’nin hazır giyim sektöründe 2024 yılında yüzde 7’lik bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Üyesi ve Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, 19,2 milyar dolarlık ihracatın 17,9 milyar dolara gerilediğini açıkladı. Bu düşüşün nedeni olarak ekonomik daralma, bölgesel savaşlar, yüksek enflasyon ve artan maliyetler gösteriliyor. Özellikle Avrupa pazarındaki durgunluk sektörü olumsuz etkiledi.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak, 2024 yılı mali genel kurul toplantısında konuşan Sertbaş, ihracatlarını dolar bazında yüzde 4 artırarak 1 milyar 388 milyon dolara çıkardıklarını belirtti. Ancak, karlılığın düşmesiyle sektörün zor zamanlar geçirdiğini vurguladı.

2025 Yılı Hedefleri: Rusya ve ABD Pazarları

Gelecek yıl için hedeflerini açıklayan Başkan Sertbaş, ihracat kaybını telafi etmek amacıyla dış pazarlarda aktif rol alacaklarını ifade etti. Eylül ayında MFS the Source Fuarı’na katılacaklarını ve Ekim ayında Rusya’ya, Kasım ayında ise ABD’ye yönelik sektörel ticaret heyeti düzenleyeceklerini söyledi. Geleneksel pazarların dışına çıkarak ihracatlarını çeşitlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergileri konusuna da değinen Sertbaş, Türkiye’nin yüzde 10 oranındaki vergi uygulamasının sektörü etkileyeceğini belirtti. Ancak, Uzak Doğu ülkelerine uygulanan yüksek vergilerin Türk ürünlerinin rekabetçiliğini artırabileceği görüşünde. Kısa vadeli olarak avantajlı görünseler de, uzun vadede nasıl bir tablo oluşacağını zamanla göreceğiz şeklinde konuştu.

Related Posts

Seyahat edecekler dikkat! 15 Temmuz’da ücretsiz ulaşım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini bildirdi.

Sermayeden İmralı süreci açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İmrali sürecini ve silahların bırakılacak olmasını Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal geleceği adına önemli bir eşik olarak değerlendirdi. “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN TARİHİ BİR DÖNEME GİRİLDİ …

Konut satışlarında yılın ilk yarısında dikkat çeken artış!

Gayrimenkul piyasası yılın ilk yarısında hareketli bir dönem geçirdi. Konut, arsa ve ticari taşınmazlara olan ilgi artarken, tapu işlemlerinde yoğunluk yaşandı. Uzmanlar, piyasadaki canlılığın farklı faktörlerden beslendiğine dikkat çekiyor.

Zara, Mr DIY ve D&P marka ürünler yasaklandı: Bakanlık toplatıyor

Ticaret Bakanlığı, 9 Temmuz 2025 tarihli bildirimiyle çeşitli ürün gruplarına ait bazı ürünlerin güvensiz bulunarak piyasadan toplatıldığını duyurdu. “Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi”ne yapılan bildirimlere göre, dört farklı ürün piyasada tüketicilere zarar verebileceği gerekçesiyle arzı yasaklandı ve toplatma kararı alındı.

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla bir araya geldi: Kırgınlıklar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.