Göbeklitepe, 2024’te 709 bin ziyaretçiyi ağırladı

Göbeklitepe 2024 Yılında 709 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Şanlıurfa’nın tarihi ören yeri Göbeklitepe, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alması ve 12 bin yıllık geçmişiyle “Tarihin sıfır noktası” olarak nitelendirilmesiyle dikkat çekiyor. 2024 yılında Göbeklitepe’yi 709 bin 643 kişi ziyaret etti.

Göbeklitepe, 2018’de ziyarete açıldığında üst koruma çatısı yapım çalışmaları nedeniyle bazı bölümleri kapalıydı ve o yıl yaklaşık 70 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Göbeklitepe Yılı” ilan etmesiyle ziyaretçi sayısı 412 bin 378’e çıktı.

Salgın nedeniyle 2020’de beklenenin altında ziyaretçi sayısıyla kapanan Göbeklitepe, 2021’de 567 bin 453 ziyaretçiyle rekor kırdı. Ancak 2023’te yaşanan deprem ve sel felaketleri ziyaretçi sayısını 317 bin 253’e düşürdü.

2024 yılında ise Göbeklitepe tam anlamıyla parladı ve 850 bin ziyaretçi ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın en çok ziyaret edilen müze ve ören yerleri listesinde yer alan Göbeklitepe, 2024 yılında 709 bin 643 ziyaretçiyi ağırlayarak büyük ilgi gördü.

Turist Rehberleri Odaları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Müslüm Çoban, 2024 yılının Şanlıurfa ve çevresi için turizm açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek, Göbeklitepe’nin Taştepeler Projesi sayesinde ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşandığını dile getirdi.

Göbeklitepe’nin her yıl artan ziyaretçi sayılarıyla öne çıktığına dikkat çeken Çoban, 2025 yılında hedeflerinin 1,5 milyon ziyaretçi sayısını aşmak olduğunu vurguladı.

Göbeklitepe’yi ziyaret eden Hüseyin Özdemir ise bölgenin önemli tarihi ve arkeolojik bir noktası olan Göbeklitepe’nin herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer olduğunu ifade ederek, buraya gelip atmosferi yaşamanın önemine değindi.

Özdemir’in ve diğer ziyaretçilerin Göbeklitepe’den aldıkları zevk ve keyif, bölge turizminde olumlu etkiler yaratarak, 2025 yılında daha yüksek ziyaretçi sayılarına ulaşılmasını hedefliyor.

İlgili Görsel için Tıklayınız

Kuantum Bilgisayarlar Tüm Şifreleri Kırabilir mi? – Prof. Zafer Gedik Anlatıyor

İlgili Görsel için Tıklayınız

Related Posts

11 Temmuz cuma hutbesi konusu ve PDF metni Diyanet | Bu haftaki cuma hutbesi metnini yayınladı: ‘Sahih Dini Bilginin Önemi’

Cuma hutbesi PDF metni ve konusu 1 1Temmuz 2025, erişime açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dinhizmetleri.diyanet.gov.tr internet adresinden, Türkiye genelindeki camilerde okunması için hazırlanan bu haftaki cuma hutbesinde, sahih dini bilginin önemine vurgu yapılarak, “Sahih dini bilgi; inancımızın yaşanmasında, korunmasında ve geleceğe aktarılmasında en güvenilir sığınak ve en sağlam kalkandır. Sahih dini bilginin hâkim olduğu toplumda; bidat ve hurafeler vücut bulamaz, istismara ve istismarcılara kapı aralanamaz, fitne ve fesat ateşi tutuşturulamaz.” ifadeleri yer aldı. Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in hadis-i şeriflerinin de yer aldığı cuma hutbesi konusu ve PDF metni Diyanet’in internet adresinden de indirilebiliyor. Peki, bu haftaki cuma hutbesi konusu nedir? İşte, 11 Temmuz cuma hutbesi konusu hakkında ayrıntılı bilgiler.

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

Baraj doluluk oranları 8 Temmuz 2025 İSKİ güncel veriler | İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar oldu, su seviyesi yüzde kaç?

Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle günlük su tüketimini yükselirken, barajlardaki su seviyesi azaldı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre İstanbul barajlarında son durum belli oldu. Sıcaklıkların etkili olduğu 23-27 Haziran arasında şehre verilen günlük su miktarında bir hafta öncesine göre ortalama 80 bin metreküplük artış yaşandı, baraj doluluk oranı 8 Temmuz itibarıyla yüzde 65’in altına indi. Ömerli, Terkos, Elmalı, Alibeyköy ve diğer barajların doluluk oranları güncel İSKİ verilerine yansıdı. Peki, İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar oldu, su seviyesi yüzde kaç? İşte, 8 Temmuz İstanbul barajlarında son durum.

Keklik kene yer mi? Keklikler günde kaç kene avlar?

Kekliklerin kenelerle mücadeledeki rolü konusunda net bir uzlaşı bulunmamakla birlikte halk arasında yaygın olan inanışın aksine, bilimsel veriler kekliklerin kene popülasyonunu kontrol etmede sınırlı bir etkisi olduğu bilgisi yer alıyor. İşte, keklik kene yer mi sorusuna cevap niteliğindeki detaylı bilgiler

İstanbul’da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

İstanbul’da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

Facebook’un hikayesini anlatan Sosyal Ağ’ın devam filmi yolda

Facebook’un hikayesini anlatan Sosyal Ağ’ın devam filmi yolda