Finlandiya: Deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere kesin yanıt vereceğiz

Finlandiya Başbakanı Deniz Altı Altyapısına Müdahale Uyarısında Bulundu

Finlandiya ve Estonya arasındaki elektrik şebekesi EstLink 2’nin ve Baltık Denizi’ndeki 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında kesinti yaşanması üzerine Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, deniz altı altyapısına yönelik şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceklerini belirtti.

Finlandiya’nın YLE haber ajansına göre, şebeke operatörü Fingrid tarafından yapılan açıklamada, dün yerel saatle 12.26’da şebekede kesinti yaşandığı bildirildi.

Yetkililer, EstLink 2’nin yanı sıra Baltık Denizi altından geçen 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında da kesinti yaşandığını açıkladılar.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, konuyla ilgili yapılan soruşturmanın devam ettiğini duyurduğu bir açıklamayı X hesabından paylaştı.

Orpo, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceğini vurguladı.

Finlandiya Sınır Güvenlik ekipleri, kesintinin yaşandığı esnada bölgeden geçtiği iddia edilen Rusya’ya ait olduğu düşünülen bir gemiden bahsetti.

Ekipler, gemiyi kıyıya yönlendirdikten sonra yaptıkları incelemede, geminin çapalarının yerinde olmamasının “şüpheli” olduğunu belirtti. Yetkililer, geminin çapalarının kablolara zarar verme olasılığını değerlendirdi.

Batı ülkelerinin yaptırımlarına karşı Rusya’nın petrol ve mallarını gizlice taşımak amacıyla elverişsiz ve eski tankerlerden oluşan gizli “gölge filo” kurduğu iddiaları da bulunuyor. (AA)

Related Posts

Konser kavgasında ortalık karıştı: Bıçaklar çekildi, kan aktı

Şanlıurfa’daki konserde ortalık karıştı, iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı.

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Hayve görüştü

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Hayve görüştü

Çöl sanıyorsunuz ama gerçek çok farklı

İlk bakışta sıradan bir çöl gibi görünüyor ama gerçek bambaşka. Doğanın bu sıra dışı oyunu, her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor…

İnşaat faciası: 7. Kattan düşen işçi hayatını haybetti

Siirt’te, Veysel Karani Mahallesi’nde bir inşaatta çalışan Remzi Yılmaz (48), 7’nci kattaki havalandırma boşluğundan düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İmamoğlu’ndan Antalya çağrısı: ‘Sanıyorlar ki vazgeçeriz…’

CHP’nin 1 Haziran’da Antalya’da yapacağı mitinge katılım çağrısı yapan tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sanıyorlar ki vazgeçeriz, sanıyorlar ki bu millet susar. Hayır, bu millet asla susmayacak, hiç yılmayacak. Ya adalet ya sefalet, başka seçenek yok” dedi.

Almanya’da spor uçağı konut terasına düştü: 2 kişi hayatını kaybetti

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde, Mönchengladbach kenti yakınlarında küçük bir spor uçağı bir konutun terasına çarparak düştü. Kazada, biri pilot olmak üzere iki kişi yaşamını yitirdi. Olayın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.