Fener Rum Patrikhanesi’nden açıklama: Erdoğan’dan, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması istendi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Erdoğan’dan Suriye’deki Azınlıkların Güvenliği İçin Destek İstedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması konusunda Erdoğan’dan desteğini rica ettiği açıklandı.

Patrikhaneden yapılan açıklamada, Patrik Bartholomeos’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ziyaret ettiği ve görüşmenin yaklaşık yarım saat sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Patrik Bartholomeos’un, Suriye’deki Hristiyanların durumunu ve Antakya Patrikliği ile olan tarihi bağlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuğu ve Suriye’deki tüm azınlıkların güvenliğinin sağlanması için destek talep ettiği kaydedildi.

Bartholomeos’un, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusundaki çalışmalara başlanmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği ve işlemlerin hızlandırılması konusunda yardım talebinde bulunduğu açıklamada belirtildi.

Açıklamada ayrıca, görüşmede 2025’te 1700’üncü yıl dönümü kutlanacak Birinci İznik Konsili’nin gündeme geldiği ve Papa Franciscus’un Türkiye’ye yapacağı ziyaretin detaylarının konuşulduğu bilgisine yer verildi.

Kabulde, Patrik Bartholomeos’a Kadıköy Rum Ortodoks Metropoliti Emmanuel Adamakis ve Rum cemaatinin önde gelen isimlerinden Laki Vingas’ın eşlik ettiği bildirildi. (AA)

Related Posts

Nagehan Alçı: Özgür Özel ateşle oynuyor; sertleşme iktidara değil muhalefete zarar veriyor

Nagehan Alçı: Özgür Özel ateşle oynuyor; sertleşme iktidara değil muhalefete zarar veriyor

İsrail ordusundan Beyrut’un Dahiye bölgesine hava saldırıları: “Bölgesel istikrarı tehdit ediyor”

İsrail ordusundan Beyrut’un Dahiye bölgesine hava saldırıları: “Bölgesel istikrarı tehdit ediyor”

Bodrum’un zirvesine dev İmamoğlu pankartı açtılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kentin en yüksek tepesi Göktepe Dağı’nda dev Ekrem İmamoğlu pankartı açanlar ilçede günün konusu oldu. Yaklaşık bir saat asılı duran pankart polis tarafından alındı.

Özgür Özel İzmir’deki krizi görmezden geldi

CHP’li Cemil Tugay’ın belediye başkanı olduğu İzmir’de belediye işçilerinin greve gitmesiyle birlikte sokaklar çöp yığınlarıyla dolarken, kamuoyunun gözleri CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e çevrildi. Ancak Özel, partisinin grup toplantısında bu krize hiç değinmedi. Gündeminde ise büyük ölçüde ekonomik gelişmeler ve parti içi tartışmalara neden olan kurultay sürecine dair şaibe iddiaları vardı. Şehrin hijyen sorunu ve vatandaş tepkileri görmezden gelinirken, Özel’in sessizliği dikkat çekti.

Konya’da akran zorbalığı kurbanı Yusuf’un ailesinden tepki

Konya Selçuklu’daki bir ilkokulda sınıf arkadaşı tarafından boğazı sıkıldığı iddia edilen 10 yaşındaki Yusuf Taşkın’ın yoğun bakımdaki yaşam mücadelesi sürüyor. Yusuf’un ailesi okul önünde basın açıklaması yaptı ve tepkilerini dile getirdi.

Macron’un balmumu heykeli çalındı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, balmumundan yapılan heykeli çalındı.