Eğitim İş Edirne Şubesi Üyeleri, MEB’in Proje Okullarındaki Atamalarını Protesto Etti
(EDİRNE) – Eğitim İş Edirne Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığının proje okullarındaki kriterlere dayanmayan atamalarını protesto etti. Şube Başkanı Nedim Zobar, yapılan atamaların haksızlıklara neden olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığının bu uygulamaya son vermesi gerektiğini vurguladı.
Eğitim İş Edirne Şubesi, proje okullarına yapılan öğretmen atamaları konusunda Saraçlar Caddesi’nde bir basın açıklaması düzenledi.
Şube Başkanı Nedim Zobar, yapılan atamaların keyfi olduğunu ve herhangi bir kriter olmadan gerçekleştirildiğini söyledi.
Zobar, “Atamalarda kriter yok. Öğretmenlerin hangi sebeplerle seçildiği belirsiz. Bu durum öğretmenlerin geleceği hakkında belirsizlik yaratıyor. Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler varken, öğretmenlerin durumu belirsizliğini koruyor. Bu durum öğretmenlerin verimini etkileyebilir ve öğrencilerin dikkatini dağıtabilir. Bu atamaların adaletsizliğe neden olduğunu düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, bu keyfi atamalara son vermelidir. Okulları ve öğretmenleri nitelikli ve niteliksiz diye ayırmak doğru değil. Eğitimde adalet ve eşitlik sağlanmalıdır.” şeklinde konuştu.
CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı da basın açıklamasına destek verdi.

More Stories
AÖL (Açık Öğretim Lisesi) 2.dönem sınav sonuçları açıklandı mı? AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuçları nasıl sorgulanır?
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Teniste Şampiyon Oldu
Erzurum’da ‘Minik Trafik Dedektifleri’ Etkinliği Düzenlendi