Dermatoloji Uzmanı: Sedef hastalığı bulaşıcı değil

Murat Ustutar, Sedef Hastalığıyla Mücadelesini Anlattı

28 yaşındaki Murat Ustutar, Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nde Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula, tarafından kısa sürede tedavi edildi.

‘SICAKTA UZUN KOLLU KIYAFETLER GİYMEK ZORUNDA KALIYORDUM’

Ustutar, sedef hastalığıyla mücadele ederken fiziksel ve duygusal zorluklarla karşılaştığını belirtti. Vücudunun çeşitli bölgelerinde sedef bulunan Ustutar, yazın dahi tişört giyemeyecek durumda olduğunu ifade etti. Aynı zamanda insanların kendisinden kaçtığını ve bulaşıcı bir hastalık gibi algılandığını söyleyen Ustutar, en büyük zorluğun umutsuzluk olduğunu dile getirdi.

‘ZORLU YOLCULUK MUTLULUKLA SON BULDU’

Doğru tedavi ile sedef hastalığını yenen Ustutar, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula sayesinde hastalıktan kurtulduğunu söyledi. Sedef hastalığından kısa sürede kurtulmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ustutar, şu anda sedefsiz ve sağlıklı olduğunu vurguladı.

‘PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL YÜKÜ OLAN BİR HASTALIK’

Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula ise sedef hastalığının fiziksel ve psikolojik açıdan zorlayıcı bir hastalık olduğunu belirtti. Hastalığın tedavisi için güçlü yöntemler kullandıklarını ve hastaların sağlığına kavuşmalarını sağladıklarını dile getiren Dr. Aptoula, hastalarının tedavi sürecini titizlikle takip ettiklerini ifade etti.

‘TEDAVİYİ BIRAKMIYORUZ’

Dr. Aptoula, hastalarının tedavisini tamamlamadan bırakmadıklarını ve hastalıklarını kontrol altına aldıktan sonra tedaviyi sonlandırdıklarını belirtti. Sedef hastalığına neden olan molekülleri hedefleyen ve kapatmayı amaçlayan bir tedavi yöntemi kullandıklarını söyleyen Dr. Aptoula, hastalarının sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Görülme yaşı 15’e kadar düştü! Ani ve zorlayıcı hareket sonrasında başlıyorsa dikkat

Bel fıtığının katlanarak arttığını söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ferda Özdemir, son yıllarda ise gençler arasında daha sık görüldüğüne dikkat çekti.

Uzmanı uyardı: Sadece akciğeri değil, çocukların zekasını da etkiliyor

Barselona Küresel Sağlık Enstitüsü’nün araştırması ve uzman görüşleri, hava kirliliğinin çocukların beyin gelişimi, dikkat ve öğrenme fonksiyonları üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne seriyor

Hamileyken böbrek kanseri olduğunu öğrendi; oğluna doktorunun adını verdi

Hamileyken böbrek kanseri olduğunu öğrendi; oğluna doktorunun adını verdi

Uzmanlar uyarıyor: Vajinal doğum, hem anne hem de bebek sağlığı açısından avantajlı

Günümüzde sezaryen oranlarının hızla artmasıyla birlikte, vajinal doğumun avantajları yeniden tartışma konusu haline geldi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sema Soysal, vajinal doğumun faydaları, kimler için uygun olduğu, doğru hazırlık süreçleri ve sezaryene dair yanlış algılar konusunda bilgiler paylaştı.