Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Fethi’nin 572. Yıldönümünde Millet Bahçeleri Açılış Töreni programında konuşuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan noktalar şu şekilde:

“Sevgili İstanbullular, sizi saygıyla selamlıyorum. Bu büyüleyici şehirde sizlerle bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Türkiye’nin dört bir yanındaki kardeşlerimize buradan sevgilerimi iletiyorum. Gençlerimizi gözlerindeki parlaklıkla hissettikleri güven ve huzuru kutluyorum. Fethin kutlandığı bu günde hepinizi tebrik ediyorum.

Dün Karabağ’daydık. İlham kardeşim ve Şahbaz kardeşimle yan yana durarak dayanışmayı tüm dünyaya gösterdik.

Her ziyaretimizde İstanbul’a bir tazelik geldiğini hissediyoruz. Genç kardeşlerimizle bir araya gelmek bize enerji veriyor. Bu güzel manzara için teşekkür ediyorum. Bu özel günde İstanbul’un tüm sokakları için yepyeni giysiler giydirildi ve burada sizlerle bir aradayız. Şimdi tamamlanan millet bahçelerinin açılışını canlı olarak gerçekleştireceğiz. İstanbul’a dört yeni millet bahçesi kazandırıyoruz. Şimdiden İstanbul’a ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

Çevre Bakanımız Murat Kurum ve TOKİ ailesi başta olmak üzere bu yatırımlara katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum. Rabbim bizi İstanbul ve tüm Türkiye’ye hizmet etme aşkından ayırmasın.

İstanbul’un Fethi’nin 572. yıl dönümünü kutluyoruz. 1453 yılında zaferle dolu bir komutan ve hedefe kilitlenmiş bir ordu ile İstanbul fethedildi. Fatih Sultan Mehmet Han ve ordusunu rahmetle anıyorum. Allah fetheden askerlere ve komutana rahmet eylesin. İstanbul’un Fethi bilginin, azmin ve inancın zaferidir.

İHA’larımız, SİHA’larımız ve diğer teknolojilerimizle bugünün savaş konseptini geliştirmeye devam ediyoruz. Yakın zamanda Karadeniz’e Osman Gazi Gemimizi gönderdik ve orada doğalgaz çıkarılacak. Bu doğalgazın vatandaşlarımızı rahatlatmasını diliyorum. Artık kapısı çalınan bir ülke haline geldik.

Bir zamanlar duvarlara ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye yazılmıştı. Ancak TEKNOFEST gençliği geçmişini takip ederek yeni ufuklar açıyor. Bu gençlik aydınlık yarınlar için ilerliyor.

 

Ayrıntılar çok yakında…

 

 

Related Posts

Konser kavgasında ortalık karıştı: Bıçaklar çekildi, kan aktı

Şanlıurfa’daki konserde ortalık karıştı, iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı.

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Hayve görüştü

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Hayve görüştü

Çöl sanıyorsunuz ama gerçek çok farklı

İlk bakışta sıradan bir çöl gibi görünüyor ama gerçek bambaşka. Doğanın bu sıra dışı oyunu, her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor…

İnşaat faciası: 7. Kattan düşen işçi hayatını haybetti

Siirt’te, Veysel Karani Mahallesi’nde bir inşaatta çalışan Remzi Yılmaz (48), 7’nci kattaki havalandırma boşluğundan düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İmamoğlu’ndan Antalya çağrısı: ‘Sanıyorlar ki vazgeçeriz…’

CHP’nin 1 Haziran’da Antalya’da yapacağı mitinge katılım çağrısı yapan tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sanıyorlar ki vazgeçeriz, sanıyorlar ki bu millet susar. Hayır, bu millet asla susmayacak, hiç yılmayacak. Ya adalet ya sefalet, başka seçenek yok” dedi.

Almanya’da spor uçağı konut terasına düştü: 2 kişi hayatını kaybetti

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde, Mönchengladbach kenti yakınlarında küçük bir spor uçağı bir konutun terasına çarparak düştü. Kazada, biri pilot olmak üzere iki kişi yaşamını yitirdi. Olayın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.