Belarus’ta seçimleri yüzde 86 oyla Lukaşenko kazandı

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko Yeniden Seçildi

Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Igor Karpenko’nun açıklamasına göre, Belarus’ta yapılan seçimlerde oy kullanan seçmenlerin yüzde 86,82’si mevcut Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yu tercih etti.

Seçim sonuçlarına göre, Belarus Liberal Demokratik Partisi lideri Oleg Gaydukeviç yüzde 2,02, Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Sergey Sirankov yüzde 3,21, eski milletvekili Anna Kanapatskaya yüzde 1,86 ve Cumhuriyetçi Adalet ve Emek Partisi lideri Aleksandr Hijnyak yüzde 1,74 oy aldı. Seçmenlerin yüzde 3,6’sı ise hiçbir adaya oy vermedi.

Seçimlere yaklaşık 6,9 milyon vatandaşın katılım gösterdiği ve katılım oranının yüzde 85,7 olduğu bildirildi.

Seçim sonrasında basına konuşan Devlet Başkanı Lukaşenko, herhangi bir protesto beklenmediğini ifade ederek, “Belarus artık farklı ve hangi yöne gideceğini biliyor, rotasını anlıyor. Ben olmasam bile hiç kimse bu yoldan sapmayacak. Bugünkü seçimlerde kaderimizi belirlemiyoruz zira kaderimizi uzun zaman önce zaten kararlaştırdık. Bu seçim günü bize ait. Halk için kalıcı olanı zaten inşa ettik” dedi.

Lukaşenko, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 1994’te Belarus’un ilk ve tek devlet başkanı olarak seçilmişti. Çin ile işbirliğine vurgu yaparak, “Bir zamanlar Batılı şirketlerle yürüttüğümüz planları başarıyla tamamladık ve artık Çinlilerle çalışıyoruz. Çin, ekonomimizin gelişimi için gereken her şeye sahip” şeklinde konuştu.

Related Posts

“Kazara” vurulan genç hayatını kaybetti

Düzce’de tutukluk yapan silahın “kazara ateş alması” sonucu ağır yaralanan genç, hastanede yaşamını yitirdi.

İnan Güney, Silivri’den seslendi: Adalet tecelli ettiğinde haksızlığa alet olanlar insan içine çıkamayacak

İnan Güney, Silivri’den seslendi: Adalet tecelli ettiğinde haksızlığa alet olanlar insan içine çıkamayacak

Dünyanın en yaşlı insanı 116 yaşına bastı

Dünyanın en yaşlı insanı Ethel Caterham, ailesiyle birlikte 116. yaşını kutladı.

Çanakkale’de 41 kaçak yakalandı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 41 düzensiz göçmen yakalandı.

32.5 milyonluk Mercedes çok konuşuldu… Bakan Göktaş TOGG’a geri döndü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş’ın TOGG’u bırakarak, 32.6 milyon liralık Mercedes’e binmesi çok konuşulmuştu. Çorum’da Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir’in tartışma yaratan lüks aracı satma kararı sonrası gözler Göktaş’a çevrilmişti. Göktaş’ın TOGG’a geri döndüğü ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü gazeteci duyurdu! Fenerbahçe, bir yıldız daha getiriyor

Fenerbahçe, West Ham United forması giyen Meksikalı futbolcu Edson Alvarez’in transferini bitirmeye çok yaklaştı. Satın alma opsiyonuyla kiralamak istenen futbolcu için West Ham ile görüşmeler olumlu geçti. Kiralama bedeli ve oyuncunun maaşının tamamının ödenmesi konusunda anlaşıldı. Anlaşma için son görüşmeler yapılıyor.