Başsavcılık’tan gözaltılarla ilgili ilk açıklama: ‘İzinsiz yayınlandı’

Gazeteci Barış Pehlivan ve Halk TV Yöneticileri Gözaltına Alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Gazeteci Barış Pehlivan, Halk TV Sorumlu Müdürü Serhan Asker ve sunucu Seda Selek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dün basın toplantısında ismini açıkladığı bilirkişi ile ilgili açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Açıklamada, Barış Pehlivan’ın programda yayınlanan bilirkişi Satılmış Büyükcanayakın ile yaptığı telefon görüşmesinin izinsiz olarak yayınlanması gerekçesiyle gözaltı kararının verildiği belirtildi. Satılmış Büyükcanayakın ayrıca bugün iktidara yakın Yeni Şafak gazetesine de açıklamalarda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Gazeteci Barış Pehlivan, sunucu Seda Selek ve kanal sorumlu müdürü Serhan Asker hakkında, bilirkişi ile yaptıkları telefon görüşmesinin izinsiz olarak yayınlanması ve bilirkişinin isminin hedef gösterilerek yargılamayı etkilemeye yönelik sözler sarf edilmesi eylemlerine iştirakleri sebebiyle Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması ile Bilirkişiyi Etkilemeye Teşebbüs suçlarından soruşturma başlatılmış ve şüpheliler gözaltına alınmıştır.”

Ne Olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı basın toplantısında bilirkişi Satılmış Büyükcanayakın ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve ardından soruşturma başlatılmıştı. Halk TV ve Gazeteci Barış Pehlivan hakkında da soruşturma açılmıştı çünkü söz konusu bilirkişi ile yapılan telefon görüşmesini izinsiz olarak paylaştıkları iddiasıyla suçlanmışlardı. Soruşturma, ‘Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması ve Bilirkişiyi Etkilemeye Teşebbüs’ suçlamalarıyla açılmıştı.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Avusturya’da uçak düştü, 4 kişi hayatını kaybetti

Avusturya’nın Pinzgau bölgesinde küçük bir uçağın ormanlık araziye düştüğü bildirildi. Olayda uçakta bulunan 4 kişinin hayatını kaybetti.

AKP’li belediye, CHP aleyhine resmi sitesinden paylaşım yaptı

AKP’li Devrek Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından CHP aleyhinde paylaşım yapıldı.

‘Bahçeyi sulamaya gidiyorum’ dedi, ölü bulundu

Siirt’in Baykan ilçesinde bahçesini sulamak için evden çıkan ve kaybolan 65 yaşındaki Hikmet Erdoğan, sabaha karşı bahçesinin yakınındaki bir ahırda ölü bulundu.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Ankara’dan Şam’a ilk uçuş gerçekleşti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Şam Uluslararası Havalimanı’na bugün ilk uçuşun gerçekleştiğini açıkladı.

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Almanya’da OHAL kararı: İtfaiye ekipleri çaresiz, halk endişeli

Almanya’nın doğusunda çıkan büyük orman yangını kontrolden çıktı. Göçsdorf bölgesi olağanüstü hâl ilan ederken, Thüringen’deki Saalfelder Höhe’de yaklaşık 250 hektarlık alan küle döndü. Özellikle Kronach ve Kulmbach gibi bölgelerde yayılan yoğun …