Bakırköy’de ücretsiz ağız ve diş sağlığı polikliniği hizmette

Bakırköy Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Ücretsiz Hizmet Vermeye Başladı

Bakırköy Belediyesi, halk sağlığını ön planda tutarak Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’ni baştan sona yenileyerek ücretsiz hizmet vermeye başladı. Poliklinikte vatandaşlara diş temizliği, dolgu, diş çekimi ve kanal tedavisi gibi hizmetler sunulmaktadır.

Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte polikliniklerin yenilenmesinin yanı sıra Tıp Merkezi’ne de yeni poliklinikler eklenmiştir. Tıp Merkezi, nitelikli sağlık hizmetlerini ücretsiz olarak sunmaya devam etmektedir. Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin açılmasıyla hasta kabulüne başlanmış olup, merkezde 3 hekim görev yapmaktadır.

Poliklinikte muayene ve kontrol süreçlerinde vatandaşlara destek olan hekimler, çene ve dişlerdeki çürük, kist ve tümör gibi oluşumların teşhisinde Panoramik Röntgen gibi modern teknolojilerden faydalanmaktadır. Ayrıca ortodonti tedavisi ve cerrahi müdahale gerektiren durumlarda hastalar ilgili hastanelere yönlendirilmektedir.

Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, hafta içi her gün 09.30 – 16.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Randevu almak isteyen vatandaşlar, 0212 414 97 77 numaralı çağrı merkezini arayarak 8205’i tuşlayabilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Kavurucu sıcakta bunlara dikkat!

Sıcaklar arttı; bebekler ve yaşlılarla sıcakta çalışmak zorunda kalanlar, spor yapanlar, kalp, akciğer ve böbrek hastaları risk altında. Uzman tavsiyesi: İçecekleri ‘buz gibi soğuk’ içmeyin. Şekerli içeceklerle çay ve kahve içmeyi azaltın. Aniden soğuk suya atlamayın. Günde 2-2,5 litre su için. Terletmeyen giysiler giyin. Yağlı yemeklerden kaçının. Spor sonrası klimalı ortamlardan uzak durun.

Uzmanından yaz aylarında gebelere ‘sıvı tüketimi’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Göktuğ Alakuş, havaların mevsim normalleri üstünde seyrettiğini belirterek, hamilelere 2,5-3 litre günlük sıvı alımı önerdiklerini söyledi.

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Görülme yaşı 15’e kadar düştü! Ani ve zorlayıcı hareket sonrasında başlıyorsa dikkat

Bel fıtığının katlanarak arttığını söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ferda Özdemir, son yıllarda ise gençler arasında daha sık görüldüğüne dikkat çekti.

Uzmanı uyardı: Sadece akciğeri değil, çocukların zekasını da etkiliyor

Barselona Küresel Sağlık Enstitüsü’nün araştırması ve uzman görüşleri, hava kirliliğinin çocukların beyin gelişimi, dikkat ve öğrenme fonksiyonları üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne seriyor