Ankara Valiliği: Yasa dışı eylem yapan 30 kişi gözaltına alındı

Polis Müdahalesi Sonucu 30 Kişi Gözaltına Alındı

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, dün akşam saat 21.00 sularında Çankaya ilçesi Konur Sokak’ta toplanan yaklaşık 300 kişilik grubun polisin uyarılarına rağmen dağılmayarak yürüyüşe geçtikleri ve polise karşı direniş gösterdikleri belirtildi.

Gözaltına alınan 30 kişiden 9’unun kadın, 21’inin erkek olduğu bildirilirken, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Bazı basın ve sosyal medya organlarında, gözaltına alınan bir kişinin kadın olduğu yönünde yanıltıcı görüntülerin yayımlandığı tespit edilmiştir.
  • Görüntü incelemeleri sonucunda, gözaltına alınan kişinin aslında 1998 doğumlu M.B. isimli erkek olduğu ve eylem sırasında yüzünü kırmızı kaşkol ile kapattığı belirlenmiştir.
  • İlgili şahsın polise direnmesi sebebiyle ortaya çıkan görüntülerde kadın iç giyimi kullandığının anlaşıldığı ifade edilmiştir.

Valilik açıklamasında söz konusu kişinin daha önce de yasa dışı eylemlere karıştığı ve 2020 yılında yasa dışı örgüt propagandası yapma suçundan gözaltına alındığı belirtilirken, kamuoyuna da kasıtlı olarak yayılan bilgilere itibar edilmemesi çağrısı yapıldı.

Related Posts

Engin Ulusoy kimdir? İBB Eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy neden gözaltına alındı?

İBB Eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy gözaltına alındı. Engin Ulusoy kimdir? İBB Eski Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy neden gözaltına alındı?

Gana’da kolera salgını alarmı: 13 kişi hayatını kaybetti

Gana’nın başkenti Akra’da kolera salgını nedeniyle bu yıl 13 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Firari FETÖ hükümlüsü Gaziantep’te yakalandı

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

Balıkesir’de mandırada yangın

Balıkesir’de mandırada yangın çıktı. Yangın, ekiplerin çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Elektrikli motosiklet kazasında beş kişi yaralandı

Balıkesir’de üç tekerlekli elektrikli motosikletin zeytin tarlasına devrilmesi sonucu 2’si çocuk 5 kişi yaralandı.

Trump’tan İran’a gözdağı: Anlaşma yapamazsak, savaşa girebilirim

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile gerçekleştirilen nükleer konulu müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Eğer bir anlaşma yapamazsak, oldukça istekli bir şekilde savaşa girebilirim. Eğer anlaşma sağlayamazsak, öncülüğü üstlenen ben olacağım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir