Anadolu’da 4 bin 200 yıl önce iklim değişmiş! Tarihi kazılarda ortaya çıktı

Kayseri-Sivas Yolu Üzerindeki Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri’nde Yapılan Kazı Çalışmaları Hakkında Yeni Bulgular Ortaya Çıktı

Kayseri-Sivas kara yolu üzerinde bulunan Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri’nde Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu liderliğinde yürütülen kazı çalışmaları, tarihe ışık tutmaya devam ediyor. Kazıların 76. yılı geride kalırken 2024 sezonunu değerlendiren Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, hedeflerine ulaştıklarını belirtti.

4 bin 200 yıl önce gerçekleştirilen kazılarda elde edilen bulgular sayesinde, Suriye veya Mezopotamya’da yaşanan iklim değişikliğinin Anadolu’da da benzer şekilde yaşandığı tespit edildi. Prof. Dr. Kulakoğlu, “Bu çalışmalar, özellikle Toros Dağları’nın kuzeyinde, güneyi ile karşılaştırma yapabilecek referanslar sunarak, aynı dönemlerde Suriye’nin kuzeyinde rastlanan iklim değişikliğini Anadolu’da da gözlemleme imkanı sağladı.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu: “Kültepe Önemli Bir Şehirdi”

Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, “Asurlu tüccarların buraya gelmesindeki en önemli sebeplerden biri, Kültepe’nin tarihte büyük ve önemli bir şehir olduğunu ortaya koymaktadır. Yıllar geçtikçe artan yeni veriler, bu gerçeği desteklemektedir.” şeklinde ifadeler kullandı.

Related Posts

Rusya Donetsk’te 2 yerleşim birimini ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesinde iki yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

Gazze can kaybında son durum!

İsrail, Gazze Şeridi’ne yoğun saldırılarını sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 59 can kaybının kayıtlara geçtiği, 208 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Sözde yardım dağıtımları sırasında 17 …

TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğine ziyarette bulundu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü” kapsamında Bosna Hersek’te Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ziyarete, çeşitli partilerden milletvekilleri eşlik etti.

Bakan Yerlikaya’dan ‘silah bırakma’ sonrası ilk açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, PKK’lı bir grup teröristin silah bırakmasının ardından açıklamalarda bulundu.

PKK’nın silah bırakmasına AKP’den dikkat çeken yorum

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK’nın silah bırakmasına ilişkin, “Gelinen aşamada ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine ulaşılması için kritik bir eşik geçilmiştir. Bundan sonrasında PKK’nın tüm şubeleri ve illegal yapılarıyla feshi ve silahların yakılması/teslim edilmesi süreci kısa zaman içinde tamamlanmalıdır” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Avustralyalı mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avustralya Dışişleri Bakanı Wong ile görüştü.