Alman otomotiv devi Türkiye’yi terk ediyor

Şirket, Ankara ve Adana’daki tesislerini yerli firma Turna Ahşap’a devredecek. Bu karar, küresel otomotiv sektöründeki zorluklar ve Çin’in yükselişiyle gelen rekabet baskısı nedeniyle alındı.

ÇİN’İN YÜKSELİŞİ KÜRESEL MARKALARI ZORLUYOR

Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre, Çin’in otomotiv sektöründeki hızlı büyümesi, küresel markaları mali açıdan zor durumda bırakıyor. Bu durum, Farhym’in Türkiye’den çekilme kararında önemli bir etken oldu. Şirket, geçtiğimiz yılın son dönemlerinde çekilme kararı alarak çeşitli şirketlerle görüşmelere başladı.

TESİSLER TURNA AHŞAP’A DEVREDİLİYOR

Adana ve Ankara’da üretim tesisleri bulunan Farhym, hisselerinin tamamını Ankara merkezli üretici Turna Ahşap’a satma kararı aldı. Daha önce de gündeme gelen satış süreci, bu kez tamamlanma aşamasında. Farhym, Türkiye’nin yanı sıra Polonya’da da üretim faaliyetlerine devam ediyor.

CEO: “DEĞİŞKEN PİYASA KOŞULLARI ETKİLİ OLDU”

Farhym Otomotiv’in CEO’su Bülent Akgöl, çekilme kararını “Son yıllarda maalesef değişken piyasa koşulları, tüm dünyada ve özellikle otomotiv sektöründe yaşanan daralma, Alman yatırımcı firmanın bu kararı almasında önemli bir etkendi” şeklinde değerlendirdi.

FARHYM’İN TÜRKİYE’DEKİ FAALİYETLERİ

Özellikle seyahat ve toplu taşıma otobüsleri için hava kanalları, bagaj sistemleri, iç aydınlatmalar gibi ürünler üreten Farhym’in ana tesisi Ankara’daki MAN Otobüs Üretim Merkezi’nin yanında bulunuyor. Şirketin ayrıca Adana’da da bir tesisi bulunuyor. Farhym, Türkiye’deki tesislerinde MAN, Temsa, Isuzu, Karsan, BMC, Hyundai gibi önemli markalara ürün sağlıyordu.

HYMER-LEİCHTMETALLBAU HAKKINDA

Farhym’in sahibi olan Hymer-Leichtmetallbau GmbH & Co, 1962 yılında Almanya’da kuruldu. 3 binden fazla çalışanı ve yaklaşık 1 milyar euro cirosu olan şirket, hafif metal ve alüminyum işleme konusunda uzmanlaşmış durumda. Özellikle merdiven ve iskele çözümleri alanında dünya lideri olarak biliniyor.

Related Posts

Seyahat edecekler dikkat! 15 Temmuz’da ücretsiz ulaşım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini bildirdi.

Sermayeden İmralı süreci açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İmrali sürecini ve silahların bırakılacak olmasını Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal geleceği adına önemli bir eşik olarak değerlendirdi. “TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN TARİHİ BİR DÖNEME GİRİLDİ …

Konut satışlarında yılın ilk yarısında dikkat çeken artış!

Gayrimenkul piyasası yılın ilk yarısında hareketli bir dönem geçirdi. Konut, arsa ve ticari taşınmazlara olan ilgi artarken, tapu işlemlerinde yoğunluk yaşandı. Uzmanlar, piyasadaki canlılığın farklı faktörlerden beslendiğine dikkat çekiyor.

Zara, Mr DIY ve D&P marka ürünler yasaklandı: Bakanlık toplatıyor

Ticaret Bakanlığı, 9 Temmuz 2025 tarihli bildirimiyle çeşitli ürün gruplarına ait bazı ürünlerin güvensiz bulunarak piyasadan toplatıldığını duyurdu. “Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi”ne yapılan bildirimlere göre, dört farklı ürün piyasada tüketicilere zarar verebileceği gerekçesiyle arzı yasaklandı ve toplatma kararı alındı.

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

14 yıl sonra uyanan Bitcoin cüzdanları piyasayı salladı: 2,5 milyar dolarlık transfer

Bakan Şimşek, Londra’da yatırımcılarla bir araya geldi: Kırgınlıklar azaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da bir araya geldiği yatırımcılara kur korumalı mevduattan çıkış sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını ifade ederek, “Mayıs ayı başından itibaren artış gösteren rezervlerle birlikte rezerv yeterliliği sağlanmış ve Türk lirasındaki oynaklık önemli ölçüde azalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.