İzmir’de İşçi Krizi Son Buldu

İZMİR Büyükşehir Belediyesi İşten Çıkarmaları Sonlandırdı: İşçiler İşe Geri Alınıyor

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nde Belediye İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi (TİS) anlaşmazlığı son buldu. Krize neden olan yaklaşık 360 kişinin işten çıkarılması olayı, işçilerin işe geri alınması ve eylül ayında alacakları enflasyon farkının ocak ayına ertelenmesi koşuluyla tatlıya bağlandı. Uzlaşma sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay işçilere seslendi: “Sizler bu kurumun emekçisisiniz. Sizin gibi burada olmayan binlerce başka emekçi var. Onlara hep iş arkadaşım olarak bakıyorum. Hayatım boyunca böyle baktım. Emek harcayan bir insana kötü bakılmaz, böyle bir amacımız olamaz. Ama öyle bir zaman geliyor ki, anlaşamıyoruz, uzlaşamıyoruz. O zamanlarda böyle şeyler olabiliyor. Burada hakkınızı helal etmenizi yürekten diliyorum.”

Geçmiş Dönemde Yaşanan TİS Anlaşmazlığı

Geçmiş dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim öncesi Belediye-İş Sendikası ile imzaladığı TİS sonrası göreve gelen Başkan Cemil Tugay, zammın sürdürülebilir olmadığını belirterek, eylüldeki enflasyon farkı zammının geri alınmasını talep etti. Ancak sendika bu talebi reddedince belediye, toplam 1030 kişiyi kapsayan işten çıkarma sürecini başlattı. Başkan Tugay ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından işten çıkarmalar gerçekleşti. Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası, 360 işçinin işten çıkarıldığını duyurdu. İşçilerin tepkisi sonucunda sendika üyeleri eylemlerine devam ettiler.

Eylemler ve Mücadele

Eylemler sırasında Belediye İş Sendikası yetkilileri işçilere destek verdi ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Polislerin de güvenlik önlemi aldığı eylemde işçilerin talepleri dikkate alındı ve uzlaşmaya varıldı. İşten çıkartılan tüm işçilerin işe geri dönmesi sağlanırken, eylülde alacakları enflasyon farkı zamı ocak ayına ertelendi. İşçilerin talepleri ve hak mücadelesi süreceği vurgulandı.

İşçilerden Helallik İstendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, uzlaşmanın ardından işçilere hitap etti. Tugay, “Sizler birer emekçisiniz ve ben sizin kardeşinizim. Görevimin sonuna kadar da size sahip çıkmaya devam edeceğim. Ancak yanlış yapanın da gözünün yaşına bakmayacağım. Sizlerin mutsuzluğunu istemem. Burada hakkınızı helal etmenizi yürekten diliyorum” dedi. İşçilerin “Helal olsun” diye yanıt vermesiyle birlikte uzlaşma sağlandı.

Related Posts

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

DEM’den, Demirtaş’ın da olduğu ‘Kobani’ tahliyelerinin reddedilmesine tepki: Anayasa çiğnenerek suç işleniyor, serbest bırakılmaları sürecin de bir gereği

Ankara’da Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Ankara’da etkili olan sağanak, cadde ve sokakları suyla doldurdu, trafik yoğunluğu arttı.

Amedspor’un Altyapı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Amedspor Başkanı Burç Baysal, altyapı çalışmalarının titizlikle sürdüğünü ve kampın Bolu’da devam ettiğini belirtti.

Bingöl’de İstihdam Toplantısı Yapıldı

Vali Usta başkanlığında istihdam ve mesleki eğitim konuları ele alındı, projeler değerlendirildi.

Emine Erdoğan, Ümraniye Çevre Şenliği’nde Sıfır Atık Bilincine Dikkat Çekti

Emine Erdoğan, Ümraniye’deki Çevre Şenliği’nde çocuklarla birlikte atölyelere katılarak çevre bilincinin önemini vurguladı. DOA makinesine geri dönüştürülebilir atık atan Erdoğan, ‘Sıfır Atık bir kampanya değil, bilinçli bir yaşam tarzı’ diyerek mesajını iletti.

Firari Hükümlü Çarşamba’da Yakalandı

12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan K.K. Çarşamba’da jandarma tarafından yakalandı.