İsrail’in yardım bekleyen Gazzelilere saldırılarında ağır bilanço

Gazze’de İsrail Saldırılarında 450 Filistinli Hayatını Kaybetti, 39 Kişi Kayıp

Gazze’deki Hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Gazze’nin güneyi ile orta kesimindeki yardım merkezlerinde 27 Mayıs-21 Haziran tarihleri arasında 450 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, 39 kişi halen kayıp durumda.

İsrail’in Gerçek Yüzü: Ölüm Tuzakları

İsrail ordusu, 27 Mayıs’tan bu yana BM ve uluslararası yardım kuruluşlarının denetimi dışında ABD-İsrail güdümlü “Gazze İnsani Yardım Vakfı”nı kullanarak sözde yardım dağıtımı yapıyor. Ancak bu sistem BM tarafından tanınmıyor ve Hamas tarafından “ölüm tuzakları” olarak nitelendiriliyor.

İsrail, 2 Mart’tan bu yana Gazze Şeridi’ne giriş yapılmasına izin vermiyor ve yardım taşıyan kamyonların geçişini engelliyor. Gazze’nin günlük en az 500 yardım kamyonuna ihtiyacı olduğu belirtilirken, sadece sınırlı sayıda aracın Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’ndan geçişine izin veriliyor.

Uluslararası Adalet Divanı’nın çağrılarına rağmen İsrail’in soykırım boyutundaki saldırıları aralıksız olarak devam ediyor. Gazze’de yoğun bombardıman, açlık, yerinden edilme ve altyapının yıkımıyla büyük bir insani felaket yaşanıyor.

Related Posts

Gazzelileri ‘yeniden yerleştirme’ planı basına sızdı

ABD merkezli danışmanlık firması Boston Consulting Group’un (BCG), yüzlerce Filistinlinin öldürüldüğü İsrail-ABD güdümlü Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF) girişimini geliştirmek için milyonlarca dolarlık sözleşme imzaladığı ve Gazze’deki Filistinlileri “yeniden yerleştirme” planını modellediği ortaya çıktı.

14 yıllık çiftin arasına ChatGPT girdi

ABD’nin Idaho eyaletinden 43 yaşındaki otomobil tamircisi Travis Tenner, başlangıçta ChatGPT’yi işini kolaylaştırmak ve İspanyolca iletişim kurmak için kullanıyordu. Ancak zamanla sohbetlerin felsefi yönü ağır bastı. Travis, yapay zekânın “farklı …

Tunç Soyer’den dikkat çeken sözler: Şafak operasyonu ihtimali yok

Tutuklu eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, cezaevi günlükleri paylaştı. Soyer, “Bu inzivada belli ki düşünmeye çok vaktim olacak ama ilk anda, benimle aynı kaderi paylaşan çok sevgili dostlarımı, çalışma arkadaşlarımı, yoldaşlarımı, birbirinden değerli insanları düşündüm.” dedi.

Avusturya’da uçak düştü, 4 kişi hayatını kaybetti

Avusturya’nın Pinzgau bölgesinde küçük bir uçağın ormanlık araziye düştüğü bildirildi. Olayda uçakta bulunan 4 kişinin hayatını kaybetti.

AKP’li belediye, CHP aleyhine resmi sitesinden paylaşım yaptı

AKP’li Devrek Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından CHP aleyhinde paylaşım yapıldı.

‘Bahçeyi sulamaya gidiyorum’ dedi, ölü bulundu

Siirt’in Baykan ilçesinde bahçesini sulamak için evden çıkan ve kaybolan 65 yaşındaki Hikmet Erdoğan, sabaha karşı bahçesinin yakınındaki bir ahırda ölü bulundu.