Mısır özel sektöründe son 4 ayın en sert daralması

Mısır’da Petrol Dışı Özel Sektör Faaliyetleri Nisan 2025’te Daralmaya Devam Ediyor

Mısır’da petrol dışı özel sektör faaliyetleri, Nisan 2025’te son dört ayın en sert daralmasını yaşadı. S&P Global tarafından açıklanan Satın Alma Yöneticileri Endeksi 49,2’den 48,5’e gerileyerek sektördeki baskının arttığını ortaya koydu. Hem üretimde hem de yeni siparişlerde gözlenen hızlanan düşüşler, iç ve dış talepteki zayıflamanın etkisiyle derinleşti.

Şirketler, azalan iş yükleri ve maliyet kontrolü çabaları nedeniyle üst üste üçüncü ayda da alımları ve istihdamı azalttı. Girdi maliyetlerinde özellikle yakıt fiyatlarındaki yüzde 15’lik artışla keskin bir yükseliş görülmesine rağmen, satış fiyatları sabit kalarak 56 aylık enflasyon sürecine son verdi. Bu dönemde stok seviyeleri artarken, birikmiş işler azaldı ve tedarik süreleri üç ay sonra ilk kez değişmedi.

Firmalar ayrıca döviz kurlarındaki dalgalanma ve yüksek borçlanma maliyetlerinden olumsuz etkilendiklerini belirtti. Ancak, piyasa koşullarında toparlanma umuduyla iş dünyasının güveni son üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Yine de bu güven tarihi ortalamaların altında seyretmeye devam ediyor.

Related Posts

Vergi denetimlerinde yeni dönem: e-İnceleme Sistemi devreye girdi

VDK’nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapıldı. e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığına işaret edilen paylaşımda, “Sistem, vergi inceleme süreçlerini elektronik ortama taşıyarak, belge ibrazı ve tutanak …

Buğday hasadında sona yaklaşıldı: 7 bin ton rekolte bekleniyor

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Emirbeyazıt Mahallesi başta olmak üzere ilçe genelinde hububat üretiminin ekiminden hasadına kadar tüm aşamalarında çiftçilerin yanında yer aldı. 2025 yılı üretim sezonunda arpa, yulaf ve tritikale …

Kanada ABD’li teknoloji şirketlerine uygulanan vergiyi kaldırdı

Kanada ABD’li teknoloji şirketlerine uygulanan vergiyi kaldırdı

“Tersine beyin göçü” için yeni adım: Türkiye’ye dönsünler diye 4 bin Euro maaş verilecek

“Tersine beyin göçü” için yeni adım: Türkiye’ye dönsünler diye 4 bin Euro maaş verilecek

TÜBİTAK’tan büyük destek: Aylık 185 bin lira maaş

Türkiye, yurt dışına göç eden nitelikli bilim insanlarını geri kazandırmak için önemli bir adım atıyor. TÜBİTAK tarafından hayata geçirilen Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programı (CoCirculation 3), hem Türk hem de yabancı …

Kıdem tazminatından bedelli askerliğe tüm ödemeler değişiyor! 3 Temmuz öncesi zam tablosu ortaya çıktı

Temmuz ayına sayılı gün kala, enflasyon zammı beklentisi maaşlardan sosyal yardımlara kadar tüm ödemeleri şekillendirmeye başladı. Kıdem tazminatı ve bedelli askerlik ücreti en çok dikkat çeken kalemler arasında. İşte 3 temmuz öncesi ortaya çıkan zam tablosu…