Romatizmanız baharla alevleniyorsa nedeni bu olabilir!

Romatizmal Hastalıklar Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Romatoloji Uzmanı Doç. Dr. Soner Şenel, romatizmal hastalıkların genel olarak hem halk arasında hem de hekimler arasında yeterince bilinmediğine dikkat çekiyor. Romatizmanın, halk arasında yaşlılarda görülen ve genellikle eklem veya diz ağrısı olarak algılandığını belirten Şenel, aslında hastalığın çocukluktan başlayarak pek çok organı etkileyebildiğini vurguluyor.

Şenel, hastalık belirtileri gösteren kişilerin bir kısmının romatoloji uzmanına yönlendirilmesi gerektiğini ve bu durumun daha etkili bir tedavi süreci sağladığını ifade ediyor. Romatizmal hastalıkların sadece eklem hastalığı olmadığını belirten Şenel, kalp, beyin, göz, deri, kıkırdak, iç organlar, bağırsak, böbrek, karaciğer, kan hücreleri ve kemik iliğini de olumsuz etkileyebileceğini söylüyor.

Vücudun romatizmaya alerjik bir tepki verdiğini belirten Şenel, bu tepkinin genellikle sigara, viral enfeksiyonlar veya mevsim geçişleri gibi faktörler tarafından tetiklendiğini açıklıyor. Mevsim geçişlerinde ve yağmurlu havalarda hastaların şikayetlerinin arttığına işaret eden Şenel, özellikle bu dönemlerde hastaların şikayetlerinin artış gösterdiğini belirtiyor.

Romatizmal hastalıklara her geçen gün yeni hastalıkların eklendiğini ve 300’ün üzerinde romatizmal hastalık olduğunu söyleyen Şenel, birçok romatizmal hastalığın tedavisinin bulunduğunu da ekliyor. Romatizmanın genetik ve otoimmün nedenlerle ortaya çıkabileceğini belirten Şenel, romatizmanın çocukluktan itibaren görülebileceğinin altını çiziyor.

Related Posts

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?

Her yaşta görülebiliyor: Aniden çift görmeye başlamak neyin işareti?

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

‘Çağımızın hastalığı’ hemoroid: Nasıl önleriz, nasıl başa çıkarız?

Basur ve mayasıl adıyla da bilinen hemoroid, dünya genelinde çok sayıda kişiyi etkileyen ve ciddi rahatsızlık verebilen bir hastalık. Ancak uzmanlar hem hastalıktan kaçınmak hem de tedavi etmek için yaşam biçiminde kalıcı değişiklikler yapılması gerektiğini söylüyor.

Kendini Sevme Stresi Azaltıyor

Üsküdar Üniversitesi tarafından bu yıl “Nörobilim Temelli Pozitif Psikoloji” temasıyla 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi’nin “Onur Konuğu” Oregon Eyalet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Thomas Field, “Sinirbilime Dayalı Bilişsel Davranış Terapisi Hakkında Kısa Başlangıç” konusunu ele aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir