Kanada, sandık başında: Trump’tan “Güçlü ve bilge adamı seçin” çağrısı

Kanada Federal Seçimleri: Sandık Başında Oylar Kullanılıyor

Kanada, federal seçimleri için bugün sandık başında. Ülke genelinde 12 saat sürecek olan oy kullanma sürecinde, son anketlere göre Mark Carney’nin Liberal Parti’sinin, Pierre Poilievre’nin Muhafazakar Parti’sinin birkaç puan önünde tamamlaması bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, sandıklar açıldıktan sonra sosyal medya platformu Truth Social’dan yaptığı paylaşımda Kanada’ya “ABD’nin 51’inci eyaleti olma” çağrısını yineledi.

Trump’tan Kanada’ya 51’inci Eyalet Çağrısı

Trump, Kanadalılara başarılar dileyerek, Kanada’nın ABD’nin 51’inci eyaleti olması durumunda vergilerin yarıya ineceğini ve askeri gücün artacağını belirtti. Ayrıca, çelik, alüminyum, otomotiv ve enerji sektörlerinin de güçleneceğini ifade etti.

Trump mesajında, “Artık yıllar önce çizilmiş olan yapay sınırların kalktığını ve bu güzel toprakların özgürlüğüne kavuşacağını” söyledi.

Liberallerin Önde Olması Bekleniyor

Kanada’da 28 milyon seçmenin oy kullanacağı seçimde, Liberal Parti’nin birinci çıkması bekleniyor. Seçim süreci Elections Canada adlı bağımsız kurum tarafından yürütülüyor ve oylar elle sayılıyor.

CBC’nin 24 Nisan’daki anket sonuçlarına göre, Liberal Parti’yi destekleyenlerin oranı yüzde 42,2, Muhafazakar Parti destekçilerinin oranı ise yüzde 38,5 olarak belirlendi.

Seçim sonuçlarının, sandıkların kapanmasının ardından yaklaşık yarım saat içinde Elections Canada internet sitesinde yayınlanmaya başlaması bekleniyor. Seçimin toplam maliyetinin 411 ABD doları olması öngörülüyor.

Related Posts

AKP’li belediye, CHP aleyhine resmi sitesinden paylaşım yaptı

AKP’li Devrek Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından CHP aleyhinde paylaşım yapıldı.

‘Bahçeyi sulamaya gidiyorum’ dedi, ölü bulundu

Siirt’in Baykan ilçesinde bahçesini sulamak için evden çıkan ve kaybolan 65 yaşındaki Hikmet Erdoğan, sabaha karşı bahçesinin yakınındaki bir ahırda ölü bulundu.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Ankara’dan Şam’a ilk uçuş gerçekleşti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Şam Uluslararası Havalimanı’na bugün ilk uçuşun gerçekleştiğini açıkladı.

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Almanya’da OHAL kararı: İtfaiye ekipleri çaresiz, halk endişeli

Almanya’nın doğusunda çıkan büyük orman yangını kontrolden çıktı. Göçsdorf bölgesi olağanüstü hâl ilan ederken, Thüringen’deki Saalfelder Höhe’de yaklaşık 250 hektarlık alan küle döndü. Özellikle Kronach ve Kulmbach gibi bölgelerde yayılan yoğun …

Erdoğan yarın Azerbaycan’a gidiyor: Dikkat çeken KKTC ayrıntısı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatının 17. Zirvesi’ne katılmak üzere yarın Azerbaycan’ın Hankendi şehrini ziyaret edecek.