Türkiye’den bilim insanları ABD’nin lider üniversitesiyle geleceğin kanser tedavilerini geliştirecek

İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital, Pennsylvania Üniversitesi ile Yaptıkları İş Birliğiyle Kanser Tedavisinde Yenilikler Peşinde

İstinye Üniversitesi, Liv Hospital ile Pennsylvania Üniversitesi’ne bağlı önde gelen Perelman Tıp Fakültesi arasında gerçekleştirilen iş birliği sayesinde dirençli kanser tedavisinde yeni yöntemler geliştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Türkiye’de üretilebilecek hücrelerin de kullanılması planlanıyor.

Türk Hekimler Uluslararası Uygulamaları Yakından İnceleyecek

Pennsylvania Üniversitesi Perelman Tıp Fakültesi uzmanlarının görüş ve değerlendirmelerinden faydalanacak olan İstinye Üniversitesi ve Liv Hospital hekimleri, uluslararası meslektaşlarıyla etkileşime geçerek alanlarında ilerleme kaydedecek.

“Bilimsel İş Birlikleri Sağlık Sektöründe Dönüşüm Sağlıyor”

Ortak biyomedikal araştırmalar için sağlam bir temel oluşturulacak olan iş birliği, bilgi üretimini, inovasyonu ve insan sağlığına katkıyı amaçlıyor. İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, iş birliğinin sağlık sektöründe ilerlemenin anahtarı olduğunu vurguluyor.

Hücre Üretimi Türkiye’de Yapılacak

Liv Hospital Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, Pennsylvania Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin Türkiye’de öncü bir adım olduğunu belirterek, hücre tedavisinde kullanılan hücrelerin Türkiye’de üretileceğini açıklıyor.

Geleceği Planlayan Bir Vizyonla Hareket

Liv Hospital Grup Koordinatörü ve İstinye Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Meri İstiroti, bu iş birliğinin Türkiye’nin sağlık alanındaki uluslararası konumunu güçlendireceğine inanıyor. İstiroti, iş birliğinin sadece kurumlar için değil, aynı zamanda hastalar, öğrenciler ve genç araştırmacılar için de fırsatlar yaratacağını vurguluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

PSA testi: Her yüksek değer kanser demek değil

PSA testi yıllardır prostat kanserini erken yakalamanın yolu olarak görülüyor ama her yüksek değer kötü haber anlamına gelmiyor. Bazen düşük PSA’ya rağmen kanser çıkabilir. Bazen de yüksek PSA, sadece iyi huylu bir büyümenin ya da enfeksiyonun işaretidir.

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Görülme yaşı 15’e kadar düştü! Ani ve zorlayıcı hareket sonrasında başlıyorsa dikkat

Bel fıtığının katlanarak arttığını söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ferda Özdemir, son yıllarda ise gençler arasında daha sık görüldüğüne dikkat çekti.

Uzmanı uyardı: Sadece akciğeri değil, çocukların zekasını da etkiliyor

Barselona Küresel Sağlık Enstitüsü’nün araştırması ve uzman görüşleri, hava kirliliğinin çocukların beyin gelişimi, dikkat ve öğrenme fonksiyonları üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne seriyor

Hamileyken böbrek kanseri olduğunu öğrendi; oğluna doktorunun adını verdi

Hamileyken böbrek kanseri olduğunu öğrendi; oğluna doktorunun adını verdi

Uzmanlar uyarıyor: Vajinal doğum, hem anne hem de bebek sağlığı açısından avantajlı

Günümüzde sezaryen oranlarının hızla artmasıyla birlikte, vajinal doğumun avantajları yeniden tartışma konusu haline geldi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sema Soysal, vajinal doğumun faydaları, kimler için uygun olduğu, doğru hazırlık süreçleri ve sezaryene dair yanlış algılar konusunda bilgiler paylaştı.