Van Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan’dan kayyım kararına ilk tepki: Utanmaz hırsızlar, halkın iradesini gasp ettiler

Hakkında verilen 3 yıl 9 ay hapis cezasının ardından yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan‘a “görevden uzaklaştırma” kararı, belediye önünde polis tarafından tebliğ edildi. Kararı imzalamayan Zeydan “Utanmaz hırsızlar, Van halkının iradesini gasp ettiler” dedi. Polis, belediye önünde ve içinde beş gündür nöbet eylemi yapan kalabalığı müdahale ederek dağıttı.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan’a verilen hapis cezasının ardından belediyeye kayyım atanması beklenirken, buna karşı belediye önünde başlatılan nöbet eylemi beş gündür sürüyordu. Sabaha karşı 04.00 sularında polis, belediye binasını çevirdi. Belediye binası içinde ve belediye önünde toplananlara müdahale sırasında TOMA, biber gazı ve plastik mermiler de kullanan polis, kalabalığı dağıttı. Aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun‘un da bulunduğu pek çok kişi gözaltına alındı. Hatun, daha sonra serbest bırakıldı.

“Hırsızlar gidecek, halk burada kalacak”

Müdahalenin ardından, Abdullah Zeydan için çıkarılan “görevden uzaklaştırma” kararı belediye önünde polisler tarafından tebliğ edildi. Zeydan, tebligatı imzalamayı reddetti. Karara tepki gösteren Zeydan, şunları söyledi:

“Utanmazlar, siz nasıl bu halkın karşısına çıkacaksınız! Biz seçilmiş belediye başkanlarıyız. Bu gerçeği kimse değiştiremez. Tebliği kabul etmiyorum. Bu bir darbedir. Halka karşı bir darbedir. Kabul etmiyorum. 1 milyon 200 bin kişinin hakkını çalıyorsunuz bir tebligatla. Halk iradesini eziyorsunuz. Ne yapsın bu insanlar? Bizim siyasi saiklerle tutuklandığımızı AİHM hükmetti. Anayasa’yı çiğniyorsunuz. Bu hırsızlar gidecek, bu darbeciler gidecek, bu halk burada kalacak.” 

Zeydan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da “Utanmaz hırsızlar, Van halkının iradesini gasp ettiler. Darbeciler kaybedecek halk kazanacak” diye yazdı. 

DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, sabaha karşı belediye binasına giren polisin, geçmiş kayyum döneminden kalan belediye borçlarını gösteren pankartı kaldırdığını anları paylaştı.(ANKA)

 

Related Posts

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Hindistan Pakistan’a saldırma nedenini açıkladı: Kendisine yeni saldırılar olma ihtimalini bahane gösterdi

Hindistan, Pakistan’a füze saldırılarını, istihbarat bilgilerinin ülkeye yönelik yeni saldırılar olabileceğini göstermesi üzerine yaptıklarını bildirdi. Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Vikram Misri, yaptığı basın açıklamasında, istihbarat bilgilerinin Hindistan’a yönelik yeni saldırıların yaklaşmakta olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kocaeli’ndeki yangında 3 ev yandı; 2 itfaiye eri yaralandı

Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki 2 katlı evde çıkan yangın, bitişikteki 2 eve daha sıçradı. Müdahale sırasında 2 itfaiye eri yaralanırken, 3 ev kullanılamaz hale geldi.

Lodos ve sağanak geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya, Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun büyük bölümünde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bazı bölgelerde kuvvetli lodos etkili olacak, ülke genelinde hava sıcaklıkları artmaya devam edecek.

AKP’li vatandaştan pes dedirten iddia: Hacıyım yemin ediyorum, emeklilerin 10 dairesi var

İstanbul Kağıthane’de AKP’li olduğunun altını çizen 76 yaşındaki emekli halinden memnun olduğunu söyledi. AKP’li diğer emeklilerin yalan söylediğini iddia etti.

UNRWA: İsrail Gazze’de ‘kasıtlı aç bırakma’ politikası izliyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X hesabından yapılan yazılı açıklamada İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere yönelik “kasıtlı aç bırakma” politikası izlediğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir