Edirne’de Köpek Yavruları Çöp Konteynerine Atıldı

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda 4 Köpek Yavrusu Kritik Durumda Kurtarıldı

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda acil bir durum yaşandı ve bir çalışanın çöp konteynerine attığı 4 köpek yavrusu hızla kurtarıldı. Hayvanseverler, yavruların sağlığı için veteriner hekime başvurarak gerekli tedavinin yapılmasını sağladı.

Bazı hayvanseverler, barınağı ziyaret ederken çöp konteynerini kontrol etti ve poşet içinde yaşayan köpek yavrularını keşfetti. Hemen harekete geçen hayvanseverler, yavruları kurtararak bakımlarını üstlendiler ve barınak çalışanlarıyla işbirliği içinde hareket ettiler. Bu duyarlı davranışlar ise mobil telefonlarla kaydedilerek sosyal medya platformlarında paylaşıldı.

Yaşanan olayın ardından Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, barınağı ziyaret ederek detaylı bir inceleme yaptılar. Akın ve Tanrıkulu, hayvansever derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek, taleplerini dinlediler ve konuyla ilgili çözüm yolları üzerinde görüştüler.

Olayın sorumlusu olan barınak personeli hakkında belediye tarafından hızla bir soruşturma başlatılırken ilgili personel de görevden alındı. Kurtarılan köpek yavruları ise 22 Dost Eli Derneği tarafından tedavi edilmek üzere bir veteriner hekime yönlendirildi. Bu sayede, köpek yavrularının sağlığına hızla müdahale edilerek iyileşmeleri sağlanmış olacak.

Related Posts

Togg’un yeni modeli Almanya’da test sürüşüne çıkıyor

Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, bu yıl Münih’te düzenlenecek IAA Mobility 2025’te yenilikçi ürün gamını ve mobilite ekosistemini uluslararası ziyaretçilerle paylaşacak.

Dolmuşta ‘laiklik’ kavgası

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Ankara’da bir dolmuşta “laiklik” tartışmasının kısa sürede kavgaya dönüştüğü, yolcuların araya girerek tarafları ayırmaya çalıştığı görüldü.

Beşiktaş’ta yangın paniği

İstanbul Beşiktaş’ta 3 katlı binanın en üst katında çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın ekipler tarafından kısa sürede söndürüldü.

Şili’de 7.5 büyüklüğünde deprem! Tsunami alarmı verildi

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi’nin son bilgilerine göre, Güney Amerika ülkesi Şili’de 7.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Büyük paniğe neden olan sarsıntı Arjantin ve Şili’de de hissedilirken, depremin ardından tsunami alarmı verildi.

Hamas’tan İsrail’in Gazze Planına Tepki

Hamas, İsrail’in Gazze’yi işgal planının başarısız olacağını ve planın ateşkes önerisini hiçe saydığını açıkladı.

ABD’de et muamelesi gören tek balık

ABD’de yıllardır süregelen tuhaf bir tartışmanın merkezinde yayın balığı bulunuyor. Normalde et, tavuk ve yumurtaları Tarım Bakanlığı (USDA), diğer tüm deniz ürünlerini ise Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) denetler. Ancak yayın balığı bu kurala uymuyor…