AJANSSPOR – HABER
Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Galatasaray ile Keçiörengücü karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılı ekip, Bafetimbi Gomis’in golüyle Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı.
Gomis attı, tur geldi
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanan mücadelede ilk yarı golsüz bitti. Maçın 82. dakikasında ise gelişen Galatasaray atağında oyuna sonradan giren Gomis’in vuruşu ile fileler havalandı ve skor 1-0 oldu.
Seferovic, penaltıdan yararlanamadı
Öte yandan mücadelenin 40. dakikasında penaltı kazanan sarı-kırmızılı ekipte topun başına geçen Seferovic, vuruşu direğe nişanladı. İsviçreli oyuncu dönen topu ağlara gönderse de hakem, topa kimse dokunmadığı için iptal etti.
İki topu direkten döndü
Son dakikaları heyecan dolu geçen karşılaşmada Keçiörengücü’nün ve Galatasaray’ın iki topu direkten döndü. 75. dakikada kullanılan köşe vuruşunda arka direkte iyi yükselen Galatasaray’ın genç stoperi Emin’in kafa vuruşu direkten oyun alanına geri döndü.
Keçiörengücü direği geçemedi
Maçın 86. dakikasında bu kez Keçiörengücü direğe takıldı. İbrahim Olawoyin hızlı hücumda ceza alanına girip şutunu çekti. Top direğin içinden döndü. Ayrıca konuk ekip Keçiörengücü, 90+ 3. dakikada inanılmaz bir gol kaçırdı. Savunma arkasına atılan uzun pasta Muslera’nın terk ettiği boş kaleye vuruşunu yapan Rashad Muhammed direği geçemedi.