18 yaş altına dolgu ve botoks tehlikesi: Uzmanlar uyardı

Güzellik ve Cilt Sağlığı İçin Uzman Tavsiyeleri

Dermatoloji Uzmanı Dr. Sena İnal Aptoula, sağlıklı bir şekilde güzelleşmenin ve cilt sağlığını korumanın önemine vurgu yaptı. Dr. Aptoula, estetik işlemlerin steril ortamda ve uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini önemle belirtti. Genç yaşta yapılan müdahalelere karşı da uyarılarda bulundu.

‘Estetik İşlemler Cilt Sağlığı İçin Önemli’

Estetik işlemlerin sadece görüntü değişimi amaçlı olmadığını, aynı zamanda cilt sağlığını korumak ve eksiklikleri tamamlamak için yapıldığını dile getiren Dr. Aptoula, bu işlemlerin cildi beslediğini, kollajeni artırdığını ve genç bir görünüm sağladığını belirtti. Ancak, işlemlerin uygulandığı ortamın ve işlemi gerçekleştiren kişinin uzmanlığının önemine dikkat çekti.

‘Kontrolsüz İşlemler Zarar Verebilir’

Botoks ve dolgu işlemlerinin kontrolsüz ortamlarda yapılmasının ciddi risklere yol açabileceğini vurgulayan Dr. Aptoula, yanlış uygulamalar sonucunda görme bozuklukları, yüzde asimetriler, dolgu kaymaları ve enfeksiyonlar gibi komplikasyonların ortaya çıkabileceğini söyledi. Dolgu maddesinin damar içine enjekte edilmesinin en tehlikeli durumlardan biri olduğunu belirtti.

’18 Yaş Altı İşlemler Riskli Olabilir’

Genç yaşta estetik işlemlere başvurmanın olumsuz etkilere neden olabileceğini vurgulayan Dr. Aptoula, 18 yaş altındaki bireylerde estetik müdahaleleri kesinlikle önermediklerini belirtti. Ayrıca, sosyal medyada paylaşılan estetik uygulama sonuçlarının herkes için uygun olmadığını ve kişiye özel planlanması gerektiğini söyledi.

‘Sağlık ve Güven İçin Uzman Ellerden Yardım Alın’

İşlemlerin mutlaka steril ortamlarda ve uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Dr. Aptoula, aşırı ağrı veya endişe verici durumların yaşanması durumunda derhal uzmana başvurulması gerektiğini söyledi. Gecikmelerin komplikasyonları artırabileceğine dikkat çekti.

Related Posts

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Görülme yaşı 15’e kadar düştü! Ani ve zorlayıcı hareket sonrasında başlıyorsa dikkat

Bel fıtığının katlanarak arttığını söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ferda Özdemir, son yıllarda ise gençler arasında daha sık görüldüğüne dikkat çekti.

Uzmanı uyardı: Sadece akciğeri değil, çocukların zekasını da etkiliyor

Barselona Küresel Sağlık Enstitüsü’nün araştırması ve uzman görüşleri, hava kirliliğinin çocukların beyin gelişimi, dikkat ve öğrenme fonksiyonları üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne seriyor

Hamileyken böbrek kanseri olduğunu öğrendi; oğluna doktorunun adını verdi

Hamileyken böbrek kanseri olduğunu öğrendi; oğluna doktorunun adını verdi

Uzmanlar uyarıyor: Vajinal doğum, hem anne hem de bebek sağlığı açısından avantajlı

Günümüzde sezaryen oranlarının hızla artmasıyla birlikte, vajinal doğumun avantajları yeniden tartışma konusu haline geldi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sema Soysal, vajinal doğumun faydaları, kimler için uygun olduğu, doğru hazırlık süreçleri ve sezaryene dair yanlış algılar konusunda bilgiler paylaştı.

Obezite Alzheimer’a giden yol olabilir

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden birinin beslenme alışkanlığı olduğuna dikkati çekerek, obezitenin Alzheimer riskini artırdığını belirtti. “Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden biri de bireylerin beslenme alışkanlıklarıdır. Obezite, beyindeki hücrelerin daha erken yıpranmasına neden oluyor ve Alzheimer riskini artırıyor” açıklamasında bulundu.